Kira desteği sağlanan 15 Temmuz gazisi yeni evinde

Yaşlı anne ve babasıyla zor şartlarda yaşayan 15 Temmuz gazisi Ümit Kütük, Altındağ Kaymakamlığınca sağlanan kira desteği ile daha iyi koşullara sahip bir eve taşındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2017 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kira desteği sağlanan 15 Temmuz gazisi yeni evinde

Fatih Çakmak

Başkentte yaşlı anne ve babasıyla zor şartlarda yaşayan 15 Temmuz gazisi Ümit Kütük'e Altındağ Kaymakamlığınca kira desteği sağlandı. Eşya yardımı da yapılan ailenin daha iyi şartlarda yaşaması sağlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünün önünde bacağına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan 34 yaşındaki Kütük, annesi ve babasıyla yaşadığı Ankara'nın Altındağ ilçesindeki evden, kaymakamlığın desteğiyle yeni bir eve taşındı.

Yaşadıkları eski evlerinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kütük, 67 yaşındaki annesi Zühriye Kütük'ün aşırı kilosu nedeniyle yürüme güçlüğü çektiğini ve ellerini kullanmakta zorlandığını aktardı.

Rahatsızlığı nedeniyle iş bulamadığını, emekli babasının maaşının büyük bölümünün de borçlarına gittiğini anlatan Kütük, ayda 300 lira ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Kütük, Altındağ Kaymakamlığı yetkililerinin yaşadıkları evi ziyaret ettiğini, koşulları tespit edilince kendilerine bir yıllığına kiralık yeni bir ev tutulduğunu ve eşya alındığını söyledi.

Bacağındaki yara nedeniyle hala yürümekte zorluk çektiğini vurgulayan Kütük, 15 Temmuz gecesini şu sözlerle aktardı:

"O gece yaşadıklarım dilimin ucuna geliyor ama konuşamıyorum. O geceyi hatırlayınca uyku uyuyamıyorum. O geceden sonra da bir hafta uyuyamadım. Ankara Emniyet Müdürlüğüne gittim, önümde 18 yaşındaki kızı kafasından vurdular. Onu kurtarmaya çalışırken şarapnel parçası isabet etmiş ayağıma."

Anne Zühriye Kütük de o gece yaşadığı korkuyu gözyaşları içinde anlatırken, "Üstünü başını parçalamışlar. Görünce aklım şaştı. Öyle korktum ki." dedi.

"Ne yapsak az"

Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, sağlanan destek ile yeni evlerine taşınan Kütük ailesini ziyaret etti.

Karaömeroğlu, milletin 15 Temmuz gecesi uçurumun kenarından döndüğünü dile getirerek şöyle konuştu:

"Ülkemiz büyük bir tehlike atlattı. O gece Cumhurbaşkanımızın ferasetiyle, cesaretiyle, milletimizin cesaretiyle, hükümetimizin dik duruşuyla aydınlık bir 16 Temmuz sabahına çıkabildik. 15 Temmuz şehit ve gazi ailelerimizin bütün acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Onlar milletimizin en saygın, en onurlu fertleri, onlar için ne yapsak azdır."

Sağlık problemleri devam eden Kütük'ün, bir yıl sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığında çalışmaya başlayacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber