Akın Öztürk'ün ek ifadesi: Akar ve Ünal tanığım

DARBE girişiminin askeri kanat sorumlusu olarak gösterilen eski YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk ek ifadesinde, komutan odasına girdiğinde misafir koltuğunda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın oturduğunu gördüğünü, belirterek;

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2017 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akın Öztürk'ün ek ifadesi: Akar ve Ünal tanığım

"Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar burada eli bağsız şekilde rahat vaziyette oturuyordu. İçeride Hulusi Akar'dan başka Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli, Ömer Faruk Harmancık ve Hakan Evrim vardı. Hulusi Akar'a 'İyi akşamlar, hayırdır komutanım' dedim. O da bana Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli, Ömer Faruk Harmancık ve Hakan Evrim'i göstererek 'Bunlar bu işi yaptılar, konuş bunları ikna et' dedi. Ben makam odasında oturduğum sırada bir bildiri okunması, Genelkurmay Başkanı'nın bu bildiriyi imzalamasının istenmesi, kanaat önderi Fetullah Gülen ile görüştürmek isteme meseleleri geçmedi" dedi.

ERDOĞAN: AMA ONU BAŞ YAPMIŞLAR

Öztürk ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'i kurtardığını da iddia etti. Öztürk, şunları söyledi:

"Misafirhanede rehineleri kurtardıktan sonra önde giden arabada ben, Yaşar Güler, Yıldırım Güvenç olacak şekilde Akıncı Üssü'nden

çıktık. Arkadaki araçta Abidin Ünal vardı. Diğer araçlarda da kurtardığımız rehineler vardı. Bu vaziyette Hava Kuvvetleri Karargahı'na gittik. Abidin Ünal, Cumhurbaşkanımızla telefon vasıtasıyla görüştü. Cumhurbaşkanımıza 'Akın Öztürk de burada, yaralanmış' dedi. Cumhurbaşkanımız da ona 'Ama onu baş yapmışlar' dedi. Abidin Ünal da Cumhurbaşkanımıza benim için darbeyi engellemeye çalıştığımı ve yaralandığımı söyledi. Daha sonra Abidin Ünal, Milli Savunma Bakanı'yla telefonla görüştü. O görüşürken 'Ben de Bakan Fikri Işık'la görüşmek istiyorum' dedim ve telefonu aldım. Genelkurmay Başkanı, İkinci Başkan ve Abidin Ünal'ın şahidim olduklarını söyledim. Bakan da bana 'Planlayıcılar arasında senin de bulunduğunu söylüyorlar' dedi. Ben de 'Kim söylüyor' diye sordum. O da bana 'Bütün kamuoyu böyle söylüyor' dedi. "

Öztürk "Benim darbeci olmadığım ve suçsuz olduğum konusunda Hulusi Akar, Abidin Ünal, Yaşar Güler, Mehmet Şanver, Atilla Gülan, Tayfur Fikret Erbilgin ve Hasan Küçükakyüz dinlenebilir. Benim suçsuz olduğumu kendileri söyleyecektir" dedi.

KAMERA KAYITLARI SORULDU

Öztürk ek ifadesi sırasında 16 Temmuz günü saat 03.56'daki Akıncı Üssü'ndeki kamera kaydı gösterildi. Öztürk, "Ben, Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli ve konut astsubayım İsmail Keskin'dir. Burada ne konuştuğumuzu şu anda hatırlamıyorum" dedi. Öztürk, aynı yerde saat 09.10'daki kayıtla ilgili, "Burada İkinci Başkan Yaşar Güler'i kurtarıyorum" dedi. Öztürk, 16 Temmuz'da saat 17.00'de yine üste bu kez141. Filo Komutanlığı koridorundaki kayıtla ilgili "Abidin Ünal'ı bulunduğu odadan kurtardığım ana aittir" değerlendirilmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber