Akdağ: Tabipler Odası hekimin tümünü temsil etmiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tabipler Odasının Türk hekimlerinin tümünü temsil ettiğine inanmadığını, yabancı uyruklu hekimlere Türkiye'de çalışma hakkı tanınmasına ilişkin düzenlemede, odanın karşı durmasıyla vatandaşın ihtiyaçlarını göz ardı etmeyeceklerini söyledi.

Akdağ, sağlıkta dönüşüm çalışmaları kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında tespitlerde bulunma ve incelemelerde bulunma üzere geldiği Uşak'ta, Vali Kayhan Kavas'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, gazetecilere açıklamalarda bulunan Akdağ, ?yabancı hekimlerin Türkiye'de çalışmalarına olanak tanınması çalışmalarının sağlık sektöründe rahatsızlık yarattığı?nın hatırlatılması üzerine, ?Sağlık sektöründe hiçbir sıkıntı yok. Tabipler Odası, sağlık sektörü falan değildir? dedi.

Tabipler Odasının, sadece kendisine kayıtlı olma şartı bulunan serbest hekimlerin bağlı bulunduğu bir meslek odası olduğunu belirten Akdağ, şunları kaydetti:

?Türk tabiplerinin de hepsini temsil ettiği kanaatinde değilim. Onların karşı durmasıyla da biz vatandaşın ihtiyaçlarını öteleyecek değiliz. Acaba, Türkiye dışında hangi ülkede, başka ülkelerden gelen hekimlerin çalışması yasaklanmıştır. Siz böyle bir ülke bulursanız, alın bana getirin. Şunlar söyleniyor, 'Kalitesiz doktor getirilecek' falan... Ne alakası var. Yüksek Öğrenim Kurumu'nun gelecek ve çalışacak doktorlara denklik verme yetkisi ve görevi var. Yüksek Öğrenim Kurumumuz bunu en iyi şekilde yapacaktır. Gelen kişiler mutlaka mesleğini iyi icra eden hekimler olacaktır. Başka türlüsü düşünülemez bile.?

?HEKİM AÇIĞI BUNUNLA KAPANAMAZ?

Akdağ, bir yandan hekim sayısının yetersiz olduğu, vatandaşın hekime ihtiyaç duyduğu, öte yandan da sağlık turizminin hızla geliştiği bir ülkede mutlaka gereken tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Buna karşın, hekim açığını yabancı doktorlara izin vererek kapatılması gibi düşüncelerinin olmadığını ifade eden Akdağ, şöyle devam etti:

?Şunu açıklıkla söyleyeyim, Türk vatandaşı olmayan doktorların Türkiye'de çalışabilecek olması, doktor ihtiyacını tek başına karşılayamaz. Biz böyle bir şey beklemiyoruz. Mutlaka Türkiye'de YÖK, üzerine düşen görevi yerine getirmeli ve Tıp Fakültesi öğrenci sayısını ve nihai olarak doktor sayısını artıracak tedbirleri almalıdır. Doktora çok ihtiyacımız var.?

SAĞLIKTA YAPISAL DÖNÜŞÜM

Recep Akdağ, Uşak ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada da hükümet olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sağlıkta yapısal dönüşüm çalışması başlatıklarını hatırlattı. Bunun öncelikle sağlıkta bir ?zihniyet değişimi? olduğunu ifade eden Akdağ, bununla vatandaşı, sağlık hizmetini sunan kişilere muhtaç, edilgen durumdan kurtarmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu çerçevede, vatandaşlara istedikleri hekimi seçme, eczaneden ilacını serbestçe alma gibi birçok düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirten Akdağ, bu çalışmalar arasında en önem verdikleri konulardan birinin de vatandaşın sağlık hizmeti alırken cebinden kuruş çıkmadan bundan faydalanmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Bunu sağlamak üzere saha çalışmaları yapıldığını ve bakanlığına bağlı bürokratların 2 gündür Uşak'ta incelemelerde bulunduğunu ifade eden Akdağ, bugün yapılacak geniş kapsamlı toplantıyla bunun sonuçlarını ele alacaklarını bildirdi.

BAKAN AKDAĞ'A TÜRK BAYRAĞI DESENLİ BATTANİYE

Uşak Valisi Kayhan Kavas da yapılacak toplantıyla Uşak'taki sağlık sorunlarının çözüme kavuşturulması ve daha iyi sağlık hizmeti sunulabilmesi için izlenecek yolun belirleneceğini belirtti. Bakan Akdağ'a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Vali Kavas, Uşak'taki bir battaniye firması tarafından üzerine Türk Bayrağı dokunmuş battaniye hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber