Copsuz müdahale dersine katılan polislere sertifikaları verildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği (AB) standartları çerçevesinde gündeme alınan 'suçluya copsuz müdahale' tekniği çalışmaları kapsamında, ilk uygulamaya katılan 2'si bayan 26 polise, düzenlenen törenle "katılım sertifikası" verildi.

Eskişehir Polisevi'ndeki törene, İl Emniyet Müdürü Dr. Savaş Yücel, "Suçluya copsuz müdahale" projesi koordinatörü ve Polis Akademisi fizik kondisyon kazandırma biriminde görevli eğitmen Ömer Ceylan ve Ahmet Yurdaer ile eğitime katılan polis memurları katıldı.

İl Emniyet Müdürü Yücel, törende yaptığı konuşmada, artık Türk polisinin olaylarda suçlulara cop değil savunma tekniği ile etkisiz hale getireceğini belirterek, " Hedefimiz, polisin zanlıyı yakalarken güç kullanmasını engellemek." dedi.

Türk polisinin her geçen gün daha iyi ve başarılı hizmetleri yerine getirdiğinin altını çizen Yücel, " Her zaman insanımızı daha huzurlu ve iyi bir ortam sağlamak için mücadele veriyoruz. İşimiz zor olsada bunu severek yapıyoruz" diye konuştu.

Yücel, kurs sonunda başarılı olan polislerin Ankara'da ikinci bir eğitime alınacağını ve ardından bölgelerine dönerek buradaki arkadaşlarına gerekli eğitimi vereceklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından, Yücel, eğitime seçilen 2 si bayan 26 polis memuruna " katılım sertifikası" verdi.

Sertifikalarını alan polisler, daha sonra topluca hatıra resmi çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber