Mektup herhangi bir 'evet' propagandası icermemekte

AK Parti Yurtdısı Secim Koordinasyon Merkezi Baskanı Yeneroglu: "Mektup herhangi bir 'evet' propagandası icermemekte, sadece yurt dısında ikamet eden tum vatandaslarımızı katılıma davet etmektedir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2017 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mektup herhangi bir 'evet' propagandası icermemekte

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yurtdısı Secim Koordinasyon Merkezi Baskanı Mustafa Yeneroğlu, CHP Genel Baskan Yardımcısı Tekin Bingol'un Basbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla yurt dısındaki vatandaslara gonderilen mektuba yonelik acıklamasını, "klasik kriz cıgırtkanlıgı" diye yorumlayarak, mektubun herhangi bir 'evet' propagandası içermediğini, sadece katılıma davet ettiğini vurguladı.

Yeneroglu yaptığı yazılı açıklamada, Basbakan Yıldırım'ın imzasıyla yurt dısındaki vatandaslara gonderilen mektuba yonelik, Bingöl'ün acıklamasını hayretle karsıladıklarını ifade etti. CHP'nin acıklamasını, "klasik kriz cıgırtkanlıgı" diye nitelendiren Yeneroğlu, "Millete guvenmemeleri sebebiyle mesnetsiz iddialarla yurt dısı secmeni demokratik hakkından, yani sandıktan alıkoymaya, zihinleri bulandırmaya calısmaktadırlar." dedi.

- "Mektup herhangi bir 'evet' propagandası icermemekte"

Yurt dısında yasayan vatandasların Turkiye'deki anayasa degisikligi halk oylaması icin oy kullanma surecinin devam ettiğini dile getiren Yeneroğlu şunları kaydetti:

"Anlasılan acıklamayı yapan kisi ne mektubun icerigini ne de ortaya attıgı iddiaların hukuki dayanaklarını incelemistir. Mektup herhangi bir 'evet' propagandası icermemekte, sadece yurt dısında ikamet eden tum vatandaslarımızı katılıma davet etmektedir. Mektup sahıslara degil ailelere gonderilmistir. Dolayısıyla iddia edildigi gibi bireyler bazında herhangi bir bilgi icermemektedir. Ote yandan Yuksek Secim Kurulu tarafından tum siyasi partilerle paylasılan yurt dısı secmen bilgileri yurt dısında CHPlilerin elinde dolasırken CHP Genel Baskan Yardımcısının boyle bir acıklama yapması, yurt dısında yerlesik vatandaslarla ve partisinin yurt dısı yapılanmasıyla ne kadar iletisimde oldugunu ortaya koymaktadır. Yabancı ulke vatandaslarının kisisel verilerinin bir siyasi partiye verilmesi iddiası gercek dısıdır. Bu baglamda mektupla ilgili suc duyurusunda bulunma iddiasıysa, kendisinin gerek yurt iciyle gerekse de yurt dısıyla ilgili hukuk bilgisinin ne duzeyde oldugunu gostermektedir."

- "CHP'den beklenen partiler üstü görmesi"

CHP'nin yurt dısındaki vatandaslarla ilgili en ufak bir vizyon ve projesi dahi olmadığını belirten Yeneroğlu, AK Partinin onların sorunlarını onemsemedigi iddiasında bulunmasının ise gulunc olduğunu vurguladı.

CHP'den beklenenin, yurt dısında yasayan vatandaslarla ilgili meseleleri partiler ustu bir konu olarak gormesi ve siyasi malzeme yapmaması olduğunu kaydeden Yeneroğlu, "Bu tutum her seyden once diasporamızın menfaatine olacaktır. Bunu yapmayan CHP'den, Basbakanımızın ornek bir calısmayla yurt dısındaki tum vatandaslarımıza mektup gondermesini takdirle karsılamayı beklemek, bizim icin bos bir caba olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber