Subaylar Ermenice dil eğitimi alıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay, Sözde Ermeni Soykırım İddialarına karşı Türkiye'nin tezlerini savunacak Ermenice bilen personel yetiştiriyor. Kara Kuvvetleri Lisan Okulu'nda 20'ye yakın subay Ermenice kursu aldı.

Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanlığı bünyesinde 2004 yılında kurulan Ermenice Bölüm Başkanlığı tarafından açılan kurslarda subay, astsubay ve sivil personel Ermenice öğreniyor. Yılda iki dönem halinde düzenlenen kurslar toplam 40 hafta sürüyor.

Ermenice Kursunda eğitimi Türk Silahlı Kuvvetleri askeri öğretmenleri ile üniversitelerin öğretim üyeleri veriyor. Şimdiye kadar 20'ye yakın subay ve astsubay eğitim aldı. Dün düzenlenen törenle 4 Eylül'de başlayan Ermenice, İngilizce, Rusça, Almanca, Fransızca, Bulgarca, Yunanca, Arapça, Boşnakça ve Gürcüce kursuna katılan personel sertifikalarını törenle aldı.

Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanlığı'nda ikinci kurs dönemi ise 5 Mart 2007 tarihinde başlayacak ve 15 Haziran 2007'de bitecek. 15 hafta sürecek Ermenice Tekamül Kursu'na Ermenice temel eğitimi alan personel ile Ermenicesi belli bir düzeye gelen personel katılacak. Kara Kuvvetleri Lisan Eğitim Komutanlığı, İstanbul Küçükyalı'da bulunuyor.

BÜYÜKANIT KIZMIŞTI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'nin Ermeni iddialarına karşı tezlerini tam olarak anlatamadığı serzenişinde bulunmuştu. Büyükanıt, ?1915'te ne olmuş? Biz kendimizi iyi tanıtamıyoruz. Sonra da bunun sıkıntısını çekiyoruz. Derdimizi anlatamıyoruz? demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber