HSYK Poyrazköy'ün 'sis kutusu'nu inceliyor

Yargıdaki FETÖ ayağına yönelik hazırlanan iddianamede, hakim Mehmet Hamzaçebi'nin Poyrazköy kazılarından çıkan en önemli delil olan 'sis kutusu'nun imhasına olur verdiği belirtildi. Hamzaçebi'nin, delilleri karartarak yeni kumpaslar kurduğu iddiaları araştırılıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Nisan 2017 06:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSYK Poyrazköy'ün 'sis kutusu'nu inceliyor

Hakim ve savcılara yönelik hazırlanan iddianamede Poyrazköy davasının üye hakimlerinden şüpheli Mehmet Hamzaçebi Poyrazköy'deki kazılarda çıktığı iddia edilen davanın en önemli delillerinden 'sis kutusu'yla ilgili soruşturulduğu iddianamede belirtildi. HSYK'daki incelemede davasının üye hakimlerinden şüpheli Mehmet Hamzaçebi'nin, davayla ilgili AİHM ile yapılan yazışmalarda gerçeğe aykırı cevaplar vererek Adalat Bakanlığı'nı yanılttığı, sis kutusunun imhasına olur vererek Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına kumpas kurulması için yapılan çalışmalarda yeniden kullanılmasına neden olduğu iddiaları araştırılıyor.

Mahkeme başkanına baskı

Hamzaçebi ifadesinde ise "Mehmet Erdoğan' ın (poyrazköy üye hakimi) Kafes Eylem Planı dosyasındaki asker sanıkların tahliye edilmemeleri konusunda direnç gösterdiğini, bu dosya ile birleşen Amirallere Suikast ve Donanma Komutanlığı' nda ele geçen belgeler dosyasının üst düzey sanıklarının mutlaka tutuklanmaları konusunda çok ısrarcı olduğunu, mahkeme başkanına bu konuda baskı yaptığını" anlattı. İddianamede ifadesine yer verilen tanık savcı F.S. ise "Fetullah Gülen grubundan olduğunu ve 1998 yılında Aksaray ili Güzelyurt ilçesinde görev yapar iken , Garnizon Komutanı ve Adalet Müfettişlerinin yanında özellikle herkese göstererek içki içtiğini bildirdiği" belirtildi.

Ergenekon kumpasçılarına ölüm soruşturması

FETÖ'cü hakim savcılar hakkında, "ölüme sebebiyet vermek" suçundan soruşturma başlatıldı. Kumpas davaları sırasında yaşanan ölümler hakkında soruşturma başlatan müfettişler hazırladıkları raporu savcılığa sunacak. İşte hayatını kaybeden o kişiler: Kuddusi Okkır, örgüt finansörü olmakla suçlanıyordu. Cezaevinde kansere yakalandı ve hayatını kaybetti. MİT Orta Asya Başmüşaviri iken tutuklanan Kaşif Kozinoğlu cezaevinde hayatını kaybetmişti. Yarbay Ali Tatar, tahliye edildikten sonra hakkında tekrar tutuklama kararı çıkarıldığını öğrenince evinde beylik tabancası ile intihar etmişti. Türkan Saylan, 79 yaşında kanser tedavisi gördüğü sırada gözaltına alındı. Saylan, 1 ay sonra hayatını kaybetti.

Hilal Yıldırım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber