TRT, 'canlı yayın kazaları'nı cezalandıracak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'de, bundan böyle canlı yayınlanan programlardan, programı hazırlayan, yöneten, sunan, yapımına ve yayınına izin veren ünite yetkilisi ve ilgili daire başkanı "müteselsilen" sorumlu olacak.

"Türkiye Radyo-Telvizyon Kurumu Programlarının Denetimi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte "program" tanımına "spor yayınları hariç olmak üzere" maddesi eklenerek, "Program: Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 27 ve 30 uncu maddelerindeki hükümler saklı kalmak ve haberler ile spor yayınları hariç olmak üzere, yıllık genel yayın planı, yapım ve uygulama talimatları, genelge ve yazılı emirlerle belirlenen söz ve görüntü yayınlarını haber programlarını, yerli ve yabancı kaynaklı sinema ve televizyon filmlerini, Kurum repertuarına alınacak müzik eserlerini, kliplerini, açıklamalı müzik yayınlarının söz bölümlerini, radyo ve televizyon reklam programlarını ifade eder" denildi.

Yayınlanan programlardan doğacak cezai ve hukuki sorumluluğun, 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun 28'inci maddesine göre belirleneceği kaydedilen yönetmelikte, "Canlı yayınlanan programlardan, programı hazırlayan, yöneten, sunan, yapımına ve yayınına izin veren ünite yetkilisi ve ilgili daire başkanı müteselsilen sorumludur" denildi.

Programın estetik ve kalite denetiminin sorumluluğu, yapım süresince yapımcı üniteye aittir. Yayına verilecek her türlü programın ilk denetiminden program yapımcısı, ilgili ünite yetkilisi sorumludur. İlk denetimi yapılmayan programlar denetim için Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığına gönderilemez" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber