Üst kurul personeline en fazla yüzde 5,6 zam yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 14. maddesi kapsamındaki üst kurul ve kurum personeline, bu yılın ilk yarısı için yüzde 5,6'yı geçmemek ve üst sınırı aşmamak üzere yetkili organlar tarafından zam yapılabilecek.

Bakanlar Kurulu kararı ile özel kanunlarla kamu tüzel kişiliğini haiz olarak, kurul, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon ve sair adlarla kurulmuş olan kamu kurum ve kuruluşlarındaki kapsama dahil tüm personelin ortalama ücret toplamı üst sınırı ile yapılabilecek zam oranı belirlendi.

Buna göre, bu kapsamdaki personelin ortalama ücret toplamı üst sınırı, 2007 yılının ilk yarısı için yüzde 9,41 artışla 4250 YTL'den 4650 YTL'ye yükseltildi.

Kararname uyarınca, kapsama dahil personele yapılmakta olan ayni veya nakdi ödeme unsurlarına yeni unsur ilave edilmemesi kaydıyla, ortalama ücret toplamı, ortalama ücret toplamı üst sınırını hiçbir şekilde aşmayan personelin mali ve sosyal hakları 2007 yılının birinci 6 aylık döneminde yüzde 5,6 oranını geçmemek ve ortalama ücret toplamı üst sınırını hiç bir şekilde aşmamak üzere, kurum içi hiyerarşik yapıların gerektirdiği ölçüde, mevzuatı dahilinde yetkili organlar tarafından belirlenecek oranlarda artırılabilecek.

Ortalama ücret toplamı, ortalama ücret toplamı üst sınırını aşan personelin sosyal hakları ise ortalama ücret toplamı üst sınırı aşılmamak üzere kurum içi hiyerarşik yapı, ilgililerin görev, yetki ve sorumluluğu gibi hususlar göz önünde bulundurulmak suretiyle mevzuatı dahilinde, yetkili organlar tarafından yeniden belirlenecek.

631 sayılı KHK'nin 14. maddesi, özel kanunlarla kamu tüzel kişiliğini haiz olarak kurul, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon ve sair adlarla kurulmuş olan bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından; yönetim ve denetim kurulu ile kurul, üst kurul üyeleri dahil tüm personeli kapsıyor ve bu personelle ilgili mevzuatları uyarınca belirlenen her türlü maaş, aylık, ücret, ek ücret, prim, zam, tazminat, ikramiye, fazla mesai, kar payı ve her ne ad altında olursa olsun yapılan diğer mali ödemeler ile sosyal hak kapsamında yapılan bütün ayni ve nakdi ödemeleri düzenliyor.

Kararname 14. maddesi, genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeler, meslek kuruluşları, kefalet sandıkları, mahalli idareler ve bunların birliklerini ise kapsamıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber