MEB'in yeni uygulaması: Ayranı yok içmeye...

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 09:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okullar elektrik-su parasını velilerden dilenirken, Milli Eğitim 'Tabeladan dosyaya, flamadan zarfa her şeyi değtirin' diye yönetmelik yayımladı. 55 bin kurum ve 300 bin oda tamamen yenilenecek

Milli Eğitim'de görülm emiş israf... Okullar parasızlıktan büyük sıkıntı çekip, su elektrik ve ısınma faturalarını ödeyemezken, bakanlık bir yönetmelik yayımlayıp kullanılan tüm eşyaların a'dan z'ye 1 yıl içinde değiştirilip istenilen standarda getirilmesini talep etti. 'Kurum Tanıtım Yönetmeliği' adı altında yayımlanan kurallara göre, okullarda kullanılan bayraktan zarfa, tabeladan panoya kadar her şey değişecek ve yeniden yapılacak?

KAYNAK NEREDEN?

Peki hangi parayla? Bu sorunun cevabı bilinmiyor. Ayrıca bu ürünlerin satın alınacağı firmalar ihaleyle mi belirlendi, bu da meçhul. Parayı okullar ödeyecekse, bu imkansız. Demek ki yine velilere müracaat edilecek. Eğer bakanlık ödeyecekse, bu da büyük israf. Bakanlığın parası varsa, okullara göndersin de idareciler velilerin yakasını bıraksın.

Bu yönetmeliğin detayında ilginç kurallar bulunuyor. Okulların tabelalarının hangi renk yazılacağından öğrenci ve öğretmenlerin takacağı yaka kartlarındaki logoların ne tarafta ve hangi büyüklükte olacağına kadar her şey tarif ediliyor. Yönetmelik kapsamına, her türlü özel, yabancı okullar ile dershaneler ve çıraklık eğitim merkezleri de dahil ediliyor. Öğretmen ve öğrencilerin davranışlarına bile standart getiriliyor. Uygulamaya tepki gösteren Ba ğımsız Eğitimciler Sendikası Genel Sekreteri Gülten Akyürek, şöyle konuştu:

'KİME İŞ AÇILIYOR?'

"Okulların su, elektrik, ısınma giderlerini bile öde mekte zorlandığı, hizmetli personelinin maaşını veremediği bir süreçte, tabelaların, panoların, basılı evrakın, personel kartlarının, rozetlerin, flamaların değiştirilecek olması akla zarar bir dayatmadır."

Akyürek, okullardaki bu değişikliğin neyi amaçladığını merak ettiklerini belirterek, şu soruları sordu: Her okulun çerçeve takımı, tabelası, zarfı, kağıdı, her personelin kimlik kartı varken, şimdi niye değişiyor? Kimlere yeni iş sahası açılmak isteniyor? Neden bu değişikliğe gerek duyuluyor? Eski tabela ve panoları ne yapacağız? Bu şekilciliktir, israfa ne gerek var?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber