Müdür Yardımcısı bir hafta okulu gözetledi, hırsızı yakalattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, lisede yaşanan hırsızlık olayları üzerine bir hafta süreyle okulu gözleyen müdür yardımcısı, okula girerken gördüğü hırsızı polise ihbar ederek yakalattı.

Alınan bilgiye göre, Kaynarca Lisesinde üst üste yaşanan hırsızlık olayları üzerine müdür yardımcısı ve müzik öğretmeni Nizamettin Altıntaş, hizmetli Erol Ceylan ile birlikte akşamları lisenin yan tarafındaki Endüstri Meslek Lisesinde gizlenerek okulu gözlemeye başladı. Yaklaşık bir hafta süren gözetlemeden sonra okula bir kişinin girdiğini gören Altıntaş, polisi arayarak olayı ihbar etti.

Lise binasına gelen polis ekibi, yaptığı aramada, ikinci kattaki bir sınıfta gizlenen Nurhan S'yi (27) yakaladı. Kaynarca Emniyet Amirliğinde ifadesi alınan ve sabıkası olmadığı belirtilen, Karamanlar köyünde ikamet eden zanlının suçunu itiraf ettiği ve üzerinden aralarında Kaynarca Lisesinin anahtarı da olmak üzere çok sayıda anahtar çıktığı öğrenildi.

Okullarında sık sık para ve değerli eşyaların kaybolması nedeniyle geceleri hırsızı beklemeye karar verdiğini belirten Altıntaş, şunları söyledi: ''Hırsızlık için okulumuza giren kişinin Nurhan olmasına çok şaşırdım. Hem köylüm hem de tanıdığım yoksul ama tertemiz, iyi bir ailenin çocuğu. Daha önce okulumuza çay getirip götürüyordu, herhalde bir yolunu bulup anahtar yaptırdı. Bu duruma çok üzüldüm. İsteseydi cebimden para verip yardım ederdim.''

Mahkemeye sevk edilen Nurhan S, tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber