Günday'ın maaşı Sezer'i de solladı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TŞOF ve TESK'in başkanlığını yapan Derviş Günday'ın önceki yıl aldığı 17 bin YTL maaşın milletvekilli maaşını üçe, Başbakan'ınkini ikiye katladığı ortaya çıktı

CHP ile 'Esnaf Kurultayı' düzenleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Derviş Günday'ın önceki yıl aylık ortalama 17 bin YTL maaşı olduğu belirlendi. Günday'ın o tarihteki maaşı, milletvekillerinin şimdiki maaşlarını üçe, Başbakan Erdoğan'ın bugünkü maaşını ise ikiye katlıyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, 19 yıldır Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun (TŞOF), 16 yıldır da TESK'in başkanlığını yapan Günday'ın maddi durumu hakkında çarpıcı bilgileri ortaya koydu.

VEKİLLERİ 3'E KATLADI

Eleştirilerin odağındaki isim olan Günday'ın 2005'teki maaşı, milletvekillerinin şimdiki maaşını üçe, Başbakan Erdoğan'ın maaşını ise neredeyse ikiye katlarken, Cumhurbaşkanı Sezer'in maaşını dahi geride bırakıyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, Günday'ın eline net olarak TESK Genel Başkanı olması dolayısıyla ayda net 5 bin 575 YTL, TŞOF Başkanlığı görevi dolayısıyla 5 bin 354 YTL, Trafik Araştırma ve Geliştirme A.Ş Danışma Kurulu başkanlığı görevi dolayısıyla da 6 bin 45 YTL geçtiğini bildirdi. TESK Başkanı Günday'ın bu maaşları toplamı 17 bin YTL'yi geçiyor.

HERKESİN ÜSTÜNDE

Günday'ın iki yıl önce aldığı ortalama 17 bin YTL'lik maaş, milletvekillerinin bugün aldığı 7 bin 803 YTL'lik maaşını neredeyse üçe katlıyor. Başbakan Erdoğan'ın aldığı 8 bin 88 YTL'lik maaşı ikiye katlayan TESK Başkanı'nın maaşı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in maaşını ise teğet geçiyor. Sezer, halen 14.337 YTL maaş alıyor. TESK liderinin 2005 yılı için açıkladığı maaş döneminde, Cumhurbaşkanı Sezer'in maaşı ortalama 13 bin 690 YTL, Başbakan Erdoğan'ın maaşı ise ortalama 7 bin 250 YTL civarında bulunuyordu.

Günday, 21 Temmuz 2005 tarihinde Trafik Araştırma ve Geliştirme A.Ş Danışma Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etmişti. Buna rağmen TESK liderinin brüt maaşının 25 bin YTL'yi aştığını ortaya koyuyor. Sanayi Bakanı Coşkun, 2006 yılında Günday'ın maaşının yeni Esnaf Kanunu'nun ardından maaşının on asgari ücret miktarına (5 bin 300 YTL) düştüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber