Zanlının babası polise ateş açtı: 1 şehit, 2 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'da ?adam yaralamak ve çek-senet tahsilatı? olaylarına karıştığı iddia edilen 2 zanlıyı gözaltına almak isteyen polise, zanlılardan birinin babasının ateş açması sonucu 1 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da ?adam yaralamak ve çek-senet tahsilatı? olaylarına karıştığı öne sürülen, Gökhan U. ve Rıza A'nın, Aydoğdu Mahallesi Çiğdem Sokak'ta kaldığı ihbarını aldı. Olay yerine giden ekipler içinde yer alan polis memuru Metin Ak, Fuat Biçer ve Ahmet Ertan, Gökhan U. ve Rıza A'yı gözaltına alarak ekip otomobiline bindirmek istediler.

Bu sırada Mesut A'nın babası Rıza A'nın tabancayla polislere ateş açması sonucu polis memuru Metin Ak (29) karın bölgesinden ağır, diğer memurlar Fuat Biçer ve Ahmet Ertan ise çeşitli yerlerinden yaralandılar. Ak, kaldırıldığı Tekirdağ Devlet Hastanesinde şehit oldu. Biçer ve Ertan'ın hayatı tehlikesinin bulunmadığı ve tedavilerinin aynı hastanede sürdüğü belirtildi.

Rıza A'nın gözaltına alındığı olayda, zanlıların evinde yapılan aramada iki adet tabanca ele geçirildi. Olay yerinde incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Cemil Demir ise ?Uzun zamandan bu yana aranan zanlının alınması sırasında meydana gelen olayın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama hiç kimse tereddüt etmesin ki Türk polisi canı pahasına

da olsa adalet için suçlular ile mücadelesini sürdürecektir. Canı pahasına da olsa suçlular ve silahlar ele geçirilmiştir. Polisin kararlı çalışmaları daima sürecektir? dedi.

Bu arada, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Yiğit ve İl Jandarma Komutanı Murat Öztürk, Tekirdağ Devlet Hastanesinde yaralı polislere geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber