Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastaneleri icralık oldu

Haber Giriş : 16 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geri ödeme kuruluşlarından alacaklarını tahsil edemeyen Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastaneleri, aldıkları tıbbi malzeme ve ilaçların parasını ödeyemeyince icralık oldular.

SSK ve Bağ-Kur başta olmak üzere kuruluşlardan alacaklarını tahsil edemeyen devlet hastaneleri sonunda icralık oldu. Kasaları boşaldığı için aldıkları tıbbi malzeme ve ilaçların parasını ödeyemeyen devlet hastaneleri icra kıskacına girdi. İcra takibindeki hastane sayısının artması üzerine bir genelge yayınlayan Sağlık Bakanlığı ise başhekimleri uyardı.

'Önce borcunuzu ödeyin'
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar'ın imzasıyla gönderilen genelgede, başhekimlerden, döner sermaye gelirlerinin harcanmasında önceliği, personele değil, borçların ödenmesine vermeleri istendi. Tıbbi malzeme ve ilaç alımı ihale bedellerinin zamanında ödenmemesi nedeniyle icra takiplerinin sayısının arttığını belirten Ünüvar, Bakanlığa bağlı hastanelerin banka hesaplarına haciz konulduğunu bildirdi.

Ünüvar, borçların zamanında ödenememesi halinde alacaklı firmalar ile temas kurulmasını ve sorunun "iyi niyetli yollardan diyalog ile" çözülmesini önerdi.

1 katrilyon lira alacak var!
Bu arada devlet hastanelerinin, geri ödeme kuruluşlarından alacaklarının toplamı 1 katrilyon lirayı buluyor. SSK, 2003 yılından kalan 500 trilyon liralık borcu da göz önüne alınırsa ilk sırada bulunoyur. Kurumların şu andaki borçları ise şu şekilde: Bağ-Kur 225 trilyon, SSK 175 trilyon, Yeşil Kart 151 trilyon(ayaktan tedavi), genel bütçeli kuruluşlar 115 trilyon, Emekli Sandığı 100 trilyon, Yeşil Kart 43 trilyon, KİT'ler 23 trilyon, Belediyeler 18 trilyon, diğer 14 trilyon lira.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber