Van'da başhekim yardımcısına saldırı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Abdullah Sakman'ın saldırıya uğradığı bildirildi.

Sağlık-Sen Van Şube Sekreteri Emin Dündar, düzenlediği basın toplantısında, Sakman'ın, 2 gün önce valilik binasının arkasındaki İrfan Baştuğ Caddesi'nde bulunan ve yakında hizmete açılacak hastane ek binasından valiliğe ait otoparka gittiği sırada kimliği belirlenemeyen 2 kişinin saldırısına uğradığını söyledi.

Saldırının ardından Sakman'ın Van Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisinde bir gece müşahede altında tutulduğunu kaydeden Dündar, şöyle konuştu:

?Hastane başhekim yardımcısı Abdullah Sakman'ın, yeni çocuk hastanesi binasının bir an önce faaliyete geçmesi için çalıştığı mesai sonrasında saldırıya uğraması, sendikamızı ve sağlık camiasını derinden üzmüştür. Yıllardan beri

ilimizde, bölgemizde doktor ve sağlık çalışanı açığı olduğu bir gerçektir. Bu tür saldırılar ilimizde hizmet vermekte olan sağlık çalışanlarının şevkini kıracak, personel açığının artmasına yol açacaktır.?

Van'ın imajını zedelemekten başka işe yaramayan bu tür saldırıların Van halkı ve kentteki sivil toplum örgütleri tarafından kınanması gerektiğini ifade eden Dündar, ?Sağlık-Sen Van Şubesi olarak Abdullah Sakman'a yapılan menfur saldırıyı nefretle kınıyor, kendisine acil şifalar diliyoruz. Faillerin bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini talep ediyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber