'Atatürk fıkrası' anlatan Bozgeyik: Hatalıyım ama görüntüler neden şimdi çıktı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk'le ilgili fıkra anlatırken kaydedilen görüntüleri medyaya yansıyan Büyükçekmece'ye bağlı Mimarsinan Belde Belediye Bakanı Cuma Bozgeyik, amacını aşan sözler kullandığını ifade ederek özür diledi.

Bozgeyik, görüntülerin basına servis edilme tarihinin manidar olduğunu ileri sürerek şunları söyledi: "İki yıl önce Selanik'te bulunan Atatürk'ün evine yapılan bir gezi sırasında kaydedilen görüntüler neden şimdi ortaya çıktı? Hatalıyım ama siyasi bir komploya kurban ediliyorum."

Mimarsinan Belde Belediye Başkanı Cuma Sozgeyik, geçtiğimiz günlerde basında yer alan fıkra anlatma görüntüleri ve Atatürk'e hakaret iddialarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Kumburgaz Marin Princess Hotel'de düzenlenen toplantıya Cuma Bozgeyik'in yanı sıra fıkranın anlatıldığı geziye iştirak eden Mimarsinanlı vatandaşlar da katıldı. Görüntülerin postmodern darbenin gerçekleştirildiği 28 Şubat tarihinde ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu belirten Başkan Cuma Bozgeyik, şunları söyledi: "Bu bir siyasi tezgahtır. İki yıl önce Atatürkçü değillerdi de şimdi mi Atatürkçüler. Hatamı kabul ediyorum ama bu komploya da bütün ruhumla isyan ediyorum." Kendisini pek çok kişiden daha çok Atatürkçü gördüğünü dile getiren Cuma Bozgeyik, aksi durumda Selanik'teki Atatürk'ün evine gerçekleştirdikleri birçok gezinin anlamsız olacağını kaydetti.

Tepkilere neden olan fıkrayı Atatürk evi gezisinden dönerken sıcak bir ortamda anlattığını söyleyen Başkan Bozgeyik, şöyle devam etti: "Atmosfere katkım olur diye yıllarca önce duyduğum bir yöre fıkrasını anlattım. Bu fıkrada Atamızla bir efenin karşılaşması sonucu aralarında geçen bir diyalogun esprili bir halk anlatısına dönüşmesinden söz ettim. Ne yazık ki aktardığım bu halk anlatısının son cümlesinde maksadını aşan bir ifade kullanmış oldum. Çok üzgünüm ve özür dilerim." Bozgeyik, basın açıklamasının ardından Mimarsinan Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Belediye Başkanı Bozgeyik'in özür dilemesine rağmen dün Mimarsinan beldesinde protesto gösterileri vardı. Cumhuriyet Halk Partililerin CHP yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği ve bazı sicil toplum kuruluşları, Bozgeyik'in anlattığı fıkrayı protesto etti. Mimarsinan Meydanı'nda toplanan yaklaşık yüz kişilik grup, 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganları eşliğinde Bozgeyik'i istifaya davet etti. Ellerinde 'Atatürk'e dil uzatanlardan hesap soracağız' yazılı pankartlar taşıyan grup bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı İbrahim Yakut okudu. Yakut açıklamasında şunları söyledi: "Atatürk'e saldırı Cumhuriyete, demokrasiye ve özgürlüğümüze yapılmış ağır bir saldırıdır. Cuma Bozgeyik, bugünden itibaren Atatürk sayesinde oturduğun o koltukta rahat oturamayacaksın." Basın açıklamasının ardından Mimarsinan Belediyesine yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis ve göstericiler arasında kısa süreli bir gerilim yaşandı. Belediyeye yürüyemeyen grup, beraberlerinde getirdikleri siyah çelengi meydandaki Atatürk anıtına bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber