'FETÖ'den tutuklanacaksınız' diyerek 2 kişiyi dolandırdı

ZONGULDAK'ta 25 yaşındaki K.O., telefonda kendisini polis olarak tanıttığı 2 kişiyi, "FETÖ şüphelisiniz. İstediğim parayı verirseniz sizi tutuklanmaktan kurtarabilirim" diyerek dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mayıs 2017 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ'den tutuklanacaksınız' diyerek 2 kişiyi dolandırdı

K.O., geçen 25 Nisan'da telefonla aradığı kişiye kendisini polis olarak tanıtıp, "FETÖ şüphelisisiniz. İstediğim parayı verirseniz sizi tutuklanmaktan kurtarabilirim. Aksi halde tutuklanacaksınız" dedi. K.O., kendisine inanan ve parayı vermeyi kabul eden kişiyle buluşup getirdiği 77 bin lirayı alarak kayıplara karıştı. K.O., 2 Mayıs'ta da Alaplı İlçesi'nde bir kişiden aynı yöntemle 1 altın bilezik, 2 altın yüzük ve 1 altın küpe aldı. K.O., 1 gün sonra Ereğli İlçesi'nde aynı yöntemle dolandırmaya kalktığı kişinin şüphelenip polise ihbarda bulunması üzerine yakayı ele verdi.

Polisin yaptığı çalışma sonucu eşkali ve kimliği belirlenen K.O., Zonguldak 100. Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde İstanbul'a gitmek üzere bindiği otobüste yakalandı. Gözaltına alınan K.O., ifadesinde suçlamaları kabul ederken, dolandırdığı kişilerden aldığı paraları bankalarda çeşitli hesaplara havale yaptığını ileri sürdü. Polis, söz konusu hesapları incelemeye aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan K.O. adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber