Balyoz hakimine üç ağır müebbet

Balyoz davasının eski üye hakimlerinden Ali Efendi Peksak hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı. ByLock kullandığı tespit edilen Peksak'ın özel yetkili hakim olarak görev aldığı yargılamaların tamamında örgütsel amaç doğrultusunda hareket ettiği vurgulandı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Mayıs 2017 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balyoz hakimine üç ağır müebbet

Balyoz davasına bakan özel yetkili mahkeme İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimlerinden olan Ali Efendi Peksak hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gültekin Topsakal tarafından hazırlanan 102 sayfalık iddianame kapsamında Peksak hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Peksak'ın FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma programı Bylock'u 2014'teki HSYK seçimlerinden hemen önce telefonuna yüklediği tespit edildi.

GÜLEN'E TAM İTAAT

Peksak'ın kapatılan 10 Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye hakim olarak görev yaptığı süre zarfında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatları doğrultusunda ve tam bir itaatle 'yargının kararı' veya 'takdiri' kılıfı altında söz konusu davaların tüm aşamalarında örgütsel amaç doğrultusunda hareket ettiği vurgulandı. Peksak'ın bu süreçte birçok hukuksuzluğa imza attığı, çok sayıda kişinin mağduriyetine sebep verdiği hatırlatıldı.

İHRAÇ EDİLEN MÜFETTİŞ TAM NOT VERDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren 'Sinop' kod isimli gizli tanık da Peksak'ın FETÖ'nün üyelerinden bir tanesi olduğuna yönelik beyanları hazırlanan iddianamede yer aldı. Peksak'ın örgütün adeta silah olarak kullandığı yargı yapılanmasının en mahrem sınıfı olan 'özel yetkili mahkemelere' hakim olarak yerleştirildiği vurgulandı. Peksak'ın 'Silahlı Terör Örgütüne üye olma' suçları kapsamında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Mustafa Sait Özkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber