Ülke genelinde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı

Türkiye genelindeki uyuşturucu operasyonları düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2017 14:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ülke genelinde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, İzmir, Uşak, Manisa, Aydın ve Denizli'de 109 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesince, Konak, Karabağlar, Bornova, Buca ve Bayraklı merkez ilçeleri ile Ödemiş, Aliağa ve Çeşme ilçelerinde 380 polis ve 135 ekiple 41 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 45 şüpheliden 21'i gözaltına alındı.

Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda satışa hazır 136 paket bonzai ve 5 paket metamfetamin, 34 gram esrar, 35 uyuşturucu hap, 15 kök Hint keneviri, 100 gram kenevir tohumu, 648 paket kaçak sigara, 2 pompalı tüfek ve 8 fişek ile kuru sıkıdan bozma bir tabanca ele geçirildi.

- Uşak'ta 4 gözaltı

Uşak'ta 30 polisin katılımıyla 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı, narkotik köpeği kullanılarak yapılan aramalarda 51 uyuşturucu hap ele geçirildi.

- Manisa'da 29 gözaltı

Manisa'da kent merkezi ve ilçelerinde 398 personel ve 120 ekiple 88 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haklarında yakalama kararı bulunan 56 zanlıdan 29'u gözaltına alındı.

Operasyonda 223 gram esrar, 7 kök Hint keneviri, 2 pompalı tüfek ve 24 fişek, 6 uyuşturucu ve 572 ecza malzemesi ele geçirildi.

- Aydın'da 41 gözaltı

Aydın'da 256 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda 41 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, bir miktar uyuşturucu hap ve esrar ele geçirildi.

- Denizli'de 14 gözaltı

Denizli'de kent merkezi ve ilçelerinde 14 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, Kayseri'de 11, Kırşehir'de 4 zanlı gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar ile Mücadele Şubesi ekiplerince, uyuşturucu bulunduran ve satanlara yönelik 10 adreste eş zamanlı gerçekleştirilen operasyona, 37 ekip ve 120 polis katıldı.

Operasyonda, 2 tabanca, 3 kuru sıkı tabanca, 2 fişek metamfetamin, 5 fişek sentetik kannabinoid ve uyuşturucu içiminde kullanılan çeşitli aparatlar ele geçirildi, 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

- Kırşehir

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezi ve Kaman ilçesinde farklı adreslere düzenlenen operasyonda, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, tarihi eser olduğu tahmin edilen 1 adet sikke ve 350 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Operasyonda, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Esenyurt ve Büyükçekmece'de düzenlenen operasyonda, 307 kilo 502 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan kişilerin yakalanması amacıyla Esenyurt ve Büyükçekmece'de belirlenen adreslere baskın düzenledi. Operasyonda, uyuşturucu sattıkları iddia edilen D.D. (42) ile İ.D. (38) yakalandı.

Zanlıların adreslerinde 236 kilo 240 gram esrar, 70 kilo 260 gram bonzai, 960 gram Hint keneviri, 42 gram uyuşturucu hap, 100 gram uyuşturucu yapımında kullanılan katkı maddesi, 41 kilo 740 gram aseton, 1 hassas terazi, uyuşturucu yapımında kullanılan malzemeler, ruhsatsız 2 tabanca ve 9 mermi ele geçirildi.

Gözaltındaki 2 şüphelinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Edirne'de 1,5 kilogram bonzai ele geçirilen operasyonda iki kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kıyık mevkisinde İstanbul'dan gelen taksiyi durdurdu.

Takside yapılan aramada 1,5 kilogram bonzai ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan H.Ç ve S.T, emniyetteki ifadelerinin ardından Edirne Adliyesine gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, Konya, Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'da 42 kişi gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde belirlenen 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

22 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda 400 gram esrar, 5 gram eroin, bir tabanca ve 43 fişek ele geçirildi.

Aralarında kadınların da bulunduğu şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

- Aksaray

Aksaray'da İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezindeki 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

"Torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 15 gram eroin, bir pompalı tüfek ve 17 fişek ele geçirildi.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

- Karaman

Karaman'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekiplerince, 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aramalarda kağıda sarılı 2 uyuşturucu hap, 2 ruhsatsız av tüfeği ve 6 fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan 5 zanlı, emniyete götürüldü.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 164 gram esrar, 51 gram kenevir tohumu, 48 uyuşturucu hap, bir pompalı tüfek, bir çalıntı motosiklet ve uyuşturucu içiminde kullanılan aparatlar bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, Antalya, Isparta ve Muğla'da 68 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyona, özel harekat, çevik kuvvet ve "Kanat" adı verilen helikopter ile 4 uyuşturucu uzmanı köpek de destek verdi.

500 polisin katıldığı operasyonda sabah saatlerinde 70 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ'den aranan M.Ç. isimli bir kişinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında "uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan aranan A.İ. ile hırsızlık suçundan aranan Ş.Ü'nün de olduğu belirtildi.

Baskın yapılan bazı evlerin odalarında kenevir yetiştirmek için özel sera düzeneklerinin kurulu olması dikkati çekti. Zanlıların ev ve otomobillerinde yapılan aramalarda 723 gram esrar, 10 gram eroin, 2 gram metamfetamin, 28 kök Hint keneviri, 2 paket kokain, ruhsatsız 5 tabanca ve 6 av tüfeği, kenevir tohumları, sentetik haplar ele geçirildi.

- Muğla

Operasyonda Muğla ve ilçelerinde ise 18 kişi gözaltına alındı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri Ortaca, Dalaman ve Marmaris ilçesinde önceden tespit edilen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda 99 gram esrar, 4 ecstasy, 51 kök kenevir, 2 hassas terazi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheli emniyete götürüldü.

- Isparta

Isparta Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda ise 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından işlemleri için emniyete götürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında Diyarbakır, Elazığ ve Şırnak'ta 27 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde 23 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

425 polis memurunun katılımıyla hava destekli operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

7 şüphelinin üzerinde bir gram toz esrar, 20 gram kubar esrar, 20 gram kenevir tohumu, saksı içinde yetiştirilmiş 17 kök kenevir, tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılardan 4'ünün "uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama" suçundan, birinin ise asker kaçağı olarak arandığı tespit edildi.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

- Elazığ

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde bazı adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda 6 zanlı yakalandı.

Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

- Şırnak

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda şüphelilerden 9'u gözaltına alındı.

Firari 4 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde, ülke genelinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük ve Bartın'da 18 kişi gözaltına alındı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, şehir merkezinde önceden belirlenen 3 adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

Ekiplerin arama yaptığı evlerde, bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyete götürüldü.

- Zonguldak

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu satıcılarına yönelik belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Bir miktar uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyonda, kentte 7, İstanbul ve Samsun'da birer kişi olmak üzere 9 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Bu arada Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kozlu ilçesinde ormanlık alana Hint keneviri ekildiği ihbarı üzerine inceleme başlattı.

Ekipler, ilçeye bağlı Örencik köyü yakınlarında ormanlık alanda "drone" ile narkotik köpekleri "Dark" ve "Kurt"la arama yaptı.

Yapılan incelemede herhangi uyuşturucu maddeye rastlanmadı.

- Bolu

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda S.Ü,, Y.Y, K.A. ve Ş.A. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada bir ruhsatsız av tüfeği ve tüfeğe ait 9 fişek ele geçirildi.

Olayla ilgili bir kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

- Karabük

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 8 adrese operasyon düzenledi.

Kapullu Mahallesi'nde Ş.Ö'nün evinde yapılan aramada, saksıda yetiştirilen 39 kök Hint keneviri, iki ruhsatsız av tüfeği, bir ruhsatsız kuru sıkı tabanca ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi.

Beşbinevler Mahallesi'nde ise M.T'ye ait bir iş yerinin arka bahçesinde 10 kök Hint keneviri bulundu.

Ekipler, Ş.Ö'yü gözaltına alırken, adresinde bulunamayan diğer şüpheli M.T'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

- Bartın

Bartın'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, kent merkezinde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Ekiplerin arama yaptığı evlerde, bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik il merkezi ve Tatvan ilçesinde belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Operasyonda ve bir ihbara istinaden yapılan çalışmalarda 9 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde ve üzerilerinde yapılan aramalarda, satışa hazır 88 beste halinde 14 gram eroin, poşet içerisinde bir gram eroin, 0,69 gram metamfetamin, 2 hap, 48 gram Hint keneviri tohumu, ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 2 şarjör, 105 tabanca fişeği, 4 av tüfeği fişeği ve çok sayıda uyuşturucu madde alımında kullanılan materyal ele geçirilmiştir."

Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliye sevk edileceği ifade edilen açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla kararlılıkla mücadele edileceği vurgulandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında Erzurum'da ve Erzincan'da 6 kişi gözaltına alındı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde ev ve iş yeri olmak üzere 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 1,33 gram plaka esrar maddesi, 1,10 gram parçalanmış halde uyuşturucu hap, 6,18 gram toz esrar, hassas terazi, 9 milimetre çapında 6 fişek, uyuşturucu madde kullanımı için hazırlanmış "şaşal" olarak tabir edilen 2 düzenek ve 32'lik paket içerisinde "çarşaf" diye tabir edilen kağıtlar ele geçirildi.

Olayla ilgili 4 zanlı gözaltına alındı

- Erzincan

Erzincan'da düzenlenen operasyonda ise 2 kişi gözaltına alındı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde belirlenen 2 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

İki şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda ev ortamında oluşturulan laboratuvarda üretilen uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan Ş.K. (23) ve A.G.Y. (23) sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber