05/03/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

2- Başbakan Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun parti genel merkezindeki toplantısına başkanlık edecek.

3- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Litvanya Parlamentosu AB ve Dışişleri Komisyonları ortak heyetini kabul edecek.

4- IMF heyetinin Ankara'daki temasları...

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti ile Sheraton Otelinde kahvaltıda bir araya geliyor.

- IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni, İcra Direktörlerinden Willy Kienkens ve Avrupa Bölümü Direktör Yardımcısı Susan Schadler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu da ziyaret ederek, bir toplantı yapacaklar.

5- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, RTÜK Başkanı Zahid Akman ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

6- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu toplantısı, Viyana'da başlıyor.

- İran'ın uranyum zenginleştirmekten vazgeçmemesi, 9 Marta kadar sürecek toplantının başlıca gündem maddeleri arasında bulunuyor.

7- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Malatya Erhaç Havaalanında basın toplantısı düzenleyecek.

- Ağar daha sonra geçeceği Elazığ'da, Valilik, Sivrice ilçesi ile köylerini ziyaret edecek.

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği 37. Yıl Büyük Sergisi dolayısıyla Ankara'da düzenlenecek "Yerel Yönetimler ve Kültür-Sanat" konulu panele katılacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

8- Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma Uygulama Merkezince düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Temel Dinamikleri Açısından 3 Mart 1924 Yasaları ve Günümüze Yansımaları" konulu sempozyum, Ankara'da başlayacak.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, sempozyumda, "Cumhuriyetin Kuruluşunda Temel Özellikler" konulu konuşma yapacak.

9- Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, TÜBİTAK tarafından AB 7. Çerçeve Programı Güvenlik Alanı kapsamında Ankara'da düzenlenecek "Güvenlik Araştırmaları Günü"ne konuşmacı olarak katılacak.

10- Ziyaret... Toplantı...

- Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Grigol Mgaloblishvili, Trabzon Vali Vekili Vural Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından oluşturulan "Teknoloji Ödülleri ve Kongresi" hakkında İstanbul'da kamuoyunu bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odasında (EBSO), KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarının tanıtımına ilişkin, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın'ın da katılacağı basın toplantısı düzenlenecek.

- Çin tekstil sektörünün temsilcilerinden oluşan heyet, dört gün sürecek İzmir ziyaretinin ilk gününde, Ege İhracatçı Birlikleri temsilcileriyle bir araya gelecek, İzmir Ticaret Borsası ve Tariş Pamuk Depolama ve İplik Fabrikasında incelemelerde bulunacak.

- Ermeni soykırımı iddialarını reddettiği gerekçesiyle İsviçre'de yarın yargılanmasına başlanacak İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek'e destek vermek üzere İsviçre'nin Lozan kentine gidecek heyet, İzmir'den törenle uğurlanacak.

- Fransa'nın Potiers şehrindeki Futuroscope Kongre Sarayında Haziran ayında 12.'si düzenlenecek "Futurallia Forumu"na ilişkin olarak, Ege Bölgesi Sanayi Odasında basın toplantısı düzenlenecek.

- CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneğini ziyaretinde, esnafın sorunları ele alınacak.

- İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Avrupa'da 13 ülkeden 20 okul müdürü ve müfettişlerin katılacağı dört günlük çalışma toplantıları, Balçova Termal Otel'de başlayacak.

11- Ar-Ge'ye büyük teşvik...

- Maliye Bakanlığı, Ar-Ge çalışmalarına vergisel destek sağlamaya hazırlanıyor.

- Hazırlanan taslak ile teknopark dışındaki Ar-Ge çalışmaları da teşvik edilecek.

- Ar-Ge biriminde en az 50 kişi istihdam eden şirketlerin yüzde 20'lik SSK işveren payı ile gelir stopajının yüzde 90'ı devletçe üstlenilecek.

12- Ziraat'ta hedef, haftalık 100 milyon YTL tarımsal kredi...

- Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar: "Haftada 100 milyon YTL tarımsal kredi kullandırmayı hedefliyoruz. Yılın tamamında 4,2 milyar YTL tarımsal kredi vereceğiz."

- "Bizden her ay 100 kişi emekli oluyor. Şu anda norm kadromuza ulaşabilmemiz için 1,850 kişiye ihtiyacımız var."

13- Hayata yeniden başlamak için bir şans daha...

- Kapısında güvenlik görevlisi olmayan cezaevi: İzmir Çocuk Eğitim Evi

- Hırsızlık, tecavüz, cinayet gibi suçlar işleyerek hüküm giyen çocuklar, İzmir Çocuk Eğitim Evinde aldıkları eğitimle, "teşekkür belgesi" ile sınıfını geçen başarılı öğrencilere dönüşüyor.

- Hükümlü çocuklar tek başına mahalle okuluna gidiyor, kendi istekleriyle her akşam eğitim evine dönüyor.

14- Okullardaki şiddete uluslararası çözüm arayışı...

- Manisa'nın Soma ilçesindeki Linyit Lisesi, AB'nin Grudvig projesi kapsamında hazırladığı "You are not alone" (yalnız değilsiniz) projesiyle Roma'daki toplantıya katıldı.

- Toplantıda, şiddet olaylarının diğer ülkelerde de benzer özellikler gösterdiği izlendi.

15- 180 ülke, Berlin'de turizm sınavına girecek...

Dünyanın en büyük turizm fuarı Uluslararası Turizm Borsası (ITB Berlin

2007), 7 Mart'ta Berlin'de açılacak.

- 11 Mart'a kadar sürecek fuarda Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla kiralanan 2 bin 500 metre kare alanda, bölgesel tanıtıma ağırlık verecek.

- Türkiye standındaki gösteriler, Aspendos antik tiyatrosunun benzeri yapılan amfi tiyatroda gerçekleştirilecek.

16- SSPE hastalığı tedavisinde umut verici gelişme...

- Japonya'nın Kobe Üniversitesi'nden Profesör Haku Hotta ve ekibinin geliştirdiği ilacın, laboratuvar ortamında SSPE virüsü bulaştırılmış beyin hücreleri üzerinde uygulandığı ve etkili olduğu bildirildi.

- SSPE Derneği Hastaları Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cengiz Kara: "İlacın geliştirilmesi yönünde çok önemli ve umut verici bir gelişme. Bugüne kadarki çalışmaların içinde en başarılı olanı."

17- Kaplumbağa ve timsahlara küresel ısınma tehdidi...

- Küresel ısınmanın, milyonlarca yıldır yaşamlarını sürdüren kaplumbağa ve timsahların neslini tehdit ettiği bildirildi.

- UÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ: "Sıcaklık artışı, gelecek kuşaklardaki cinsiyet oranını bozarak belki de kaplumbağalarda sadece dişilerden, timsahlarda ise erkeklerden oluşan ve

soylarını devam ettiremeyecek grupların ortaya çıkmasına neden olacaktır."

18- Fortis Türkiye Kupası'nda yarı final maçlarının kura çekimi, Maslak Princess Otel'de Futbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılacak.

19- Türk Telekom Lig A'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

20- Beko Basketbol Ligi'nde 22. haftanın son maçı, Ankara'da CASA TED Kolejliler ile Pınar Karşıyaka arasında yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber