"Deniz Yıldızı" kız öğrencileri meslek sahibi yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2007 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akademi İnoksan, Türk Anneler Derneği ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) tarafından, kırsaldan kente gelen genç kızların el becerilerini geliştirmeleri ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla ?Deniz Yıldızı? adlı proje hazırlandı.

İnoksan Pazarlama ve İş Geliştirme Koordinatörü Engin Koban, projenin basına tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıda, ?Deniz Yıldızı?nın sivil toplum kuruluşu, özel sektör ve kamu işbirliğiyle başlatılan önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Proje kapsamında aile yaşamından uzakta kalmak zorunda olan genç kızların sosyal yaşama yetkinliklerinin artırılması ve meslek edinmelerinin sağlanmasının amaçlandığı belirten Koban, şöyle konuştu:

?Proje çerçevesinde, ÇEK yurdunda kalan 12 kızımız, yiyecek içecek sektörü, endüstri mutfağı, sağlıklı beslenme, yemek grupları gibi konularda mesleki eğitim alacak. Öğrencilerimiz, proje kapsamında kent yaşamına uyum sağlarken, aynı zamanda hem el becerilerini geliştirecekler hem de meslek edinecekler. Eğitim programına Bursa Anadolu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesinde görevli öğretmenler de destek verecek. Son olarak eğitim alan genç kızlarımız, Almira Otel'de staj ve uygulama yapacaklar. Proje sonunda meslek edinme konusunda önemli bir adım atan kızlarımız, kişisel gelişimlerini tamamlayarak, sosyal ve ekonomik yaşama da hazırlanacaklar.?

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık da projenin, eğitilmiş insan eksikliği hissedilen turizm alanına katkı sağlaması dolayısıyla büyük önem taşıdığını ifade etti.

Her sektörde olduğu gibi endüstriyel mutfak alanında kadınları görmek istediklerini kaydeden Varlık, ?Proje sayesinde kadınlarımızı endüstriyel mutfakta daha sık göreceğiz? dedi.

Türk Anneler Derneği Bursa Şube Başkanı Ceyda Derin de Bursa'da başlatılan bu projeyi tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini ve örnek bir proje haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Mümin Ceyhan ise proje sayesinde çok önemli bir toplumsal görevin yerine getirileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber