Kaymakam'a hüzünlü cenaze töreni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2007 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde, otomobilinin karşı yönden gelen kamyonetle çarpışmasıyla meydana gelen kazada yaşamını yitiren Kaymakam Mehmet Sarıcan için Kandıra Kaymakamlığı önünde tören yapıldı. Eşinin tabutuna sarılan Neriman Sarıcan, ?Ne olur bizi bırakıp gitme, Çocuklarımı yetim bırakıp gidiyorsun yiğidim? diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Törenin ardından Sarıcan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Yalova'ya götürüldü.

Kaymakam Mehmet Sarıcan, kızı Şule Şeyda Sarıcan ve Tekirdağ'dan gelen kızının arkadaşı Aslı Koç'u dün saat 11.00 sıralarında 41 N 1883 plakalı özel otomobiline alarak gezmeye çıktı. Kaymakam Sarıcan yönetimindeki otomobil, Kandıra çıkışında karşı yönden gelen Macit K. yönetimindeki 34 AUM 15 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Kazada 2 çocuk babası Kaymakam Sarıcan, kızı Şule Şeyda ve arkadaşı Aslı Koç ile kamyonette bulunan Mehmet Akbaş, Hakkı Aladağ ve Enes Aladağ yaralanırken, sürücü Macit K. kazadan yara almadan kurtulmuştu. Kazanın ardından ambulansla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Kaymakam Mehmet Sarıcan yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

Kaymakam Mehmet Sarıcan için bugün saat 10.00 'da Kandıra Kaymakamlığı önünde tören yapıldı.

Törene Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Sakarya Valisi Nuri Okutan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 15'inci Tümen Komutanı Tümgeneral Cihangir Akşit, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç, Kaymakamlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Tören sırasında eşinin tabutuna sarılan Neriman Sarıcan ve kızı Büşra Elif Sarıcan dakikalarca gözyaşı döktü. Neriman Sarıcan, ?Ne olur bizi bırakıp gitme, Çocuklarımı yetim bırakıp gidiyorsun yiğidim? diyerek ağıtlar yaktı. Neriman Sarıcan ve kızı Büşra Elif Sarıcan'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Kaymakamlık önünde konuşma yapan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, büyük üzüntü içersinde olduğunu belirterek, ?Çok sevdiğimiz Kaymakamımız, senin törenine katılan ve seni sevenler büyük üzüntü ve keder içindeler. Senin ve ailenin acısını hepimiz paylaşıyoruz. Bu gözyaşlarını döken insanlar seni uğurlamaya geldi. Bundan sonra da seni meslek mensupların ve Kandıralılar sevgi ve rahmetle anacaklar? dedi.

Kaymakam Mehmet Sarıcan'ı fahri hemşeri ilan ettiklerini söyleyen Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, ?Göreve başladığı tarihten itibaren Kandıralılar'ın sevgi ve saygısını çok kazandı. Çok üzüntülüyüz? diye konuştu.

Kaymakamlık önünde yapılan törenin ardından Kandıra Çarşı Camii'nde cenaze namazı kılındı. Daha sonra Kaymakam Sarıcan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere cenaze arabasıyla Yalova'ya götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber