Konuşulmayan hattan alınan para iade edilecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Mart 2007 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir GSM şirketinin konuşma olanağı sağlamadan tahsil ettiği para, mahkeme kararıyla abonelere geri ödenecek.

GSM şirketi Aycell, Aria ile birleşip Avea adını almadan önce 1 Eylül 2003'ten itibaren İslahiye'de görüşmelerin başlayacağı vaadiyle 120 kişiyi abone yaptı.

Abone işlemlerini yaptıran kişilere sözleşmeden bir ay sonra 34 YTL'lik abone ücreti faturası, ardından da her ay düzenli olarak 9 ile 11 YTL arasında değişen miktarlarda abonman ve iletişim, kullanım vergileri faturası gönderildi.

13 ay süren bu duruma itiraz eden aboneler, GSM şirketinin şebekeyi tamamlamaması nedeniyle görüşme yapmadıklarını ve alamadıkları bir hizmetten dolayı para istenmemesi gerektiğini belirten dilekçeler verdi. Firma bu itirazları kabul etmedi. Bunun üzerine kendisi de aynı sorunu yaşayan İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, 2004'te dava açtı.

Mahkeme, Erdoğan'ı haklı bularak kullanılmayan telefon için tahsil edilen toplam 198 YTL'nin iadesine hükmetti. GSM şirketi karara itiraz etti, dosya Yargıtay'a gönderildi. Davanın İslahiye'deki 120 Aycell mağduruna örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber