'Neden vurdun iyi çocuktu'

Şehit Ömer Halisdemir'e ilk müdahaleyi yapan Astsubay Kamil Aksoy, "Çok zayıf da olsa nabzı olduğunu fark edince malzemeleri istedim. Uzun boylu şahıs geldi, iki el daha ateş etti. Birisi 'Neden vurdun, iyi çocuktu' dedi, bir başkası da 'Konuştururduk' dedi" şeklinde ifade verdi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Mayıs 2017 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Neden vurdun iyi çocuktu'

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Halisdemir'e ilk müdahaleyi yapan Astsubay Kamil Aksoy tanık olarak dinlendi.

NABZI ATIYORDU

Halisdemir vurulduktan sonra revirden çağrıldıklarını anlatan Aksoy, şunları söyledi: "Çok zayıf da olsa nabzı olduğunu fark edince malzemeleri istedim. Uzun boylu şahıs geldi, iki el daha ateş etti. Vuran ve yerde yatan kişinin kim olduğunu bilmiyordum. Yerde yatan personelin bilinci yoktu. Atar damarına baktım, ben 'nabzı var' dedim, arkadaşım da beni onayladı. Vurduktan sonra birisi 'Neden vurdun, iyi çocuktu' dedi, bir başkası da 'Konuştururduk' dedi. Neyin ne olduğunu anlayamamıştık, yerde yatanın kim olduğunu, vuranların ne olduğunu anlamadık."

13 TEMMUZ'A KALDI

Sanık Fatih Şahin'in avukatı Çiğdem Koç, ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı'nın celse arasında verdiği ifadeyi kabul etmediklerini belirterek, duruşmada ifade vermesini istedi. Mahkeme Başkanı, Aksakallı'nın duruşmada dinlenmesi talebini reddederek duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber