Maaşını alamayan belediye çalışanı, başkanın makam aracını haczetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'a bağlı Yağcılar Belde Belediyesi'nde maaş alamayan bir personelin başlattığı icra takibi sonucu, belediye başkanının makam aracına icra işlemi uygulandı.

Muş'a 30 kilometre uzaklıkta bulunan 4 bin nüfuslu Yağcılar Belde Belediyesi'nin Başkanı Nazım Bakış, gazetecilere yaptığı açıklamada, personelin eski belediye başkanı Nizamettin Karasu döneminde, 39 ay maaş alamadığını belirterek, söz konusu personelden Ahmet Kayaalp'in başlattığı icra takibi sonucu makam aracının bağlandığını söyledi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler yaşadıklarını anlatan Nazım Bakış, şunları kaydetti:

''Benden önceki Belediye Başkanı tarafından, personele 39 ay maaş ödememiş. Ben başkanlığa seçildikten sonra belediye çalışanlarıyla bir araya gelip, içeride olan paralarını iki taksit halinde ödeyeceğimi söyledim. Ancak çalışanlar içerideki maaşlarının zamlar ve gecikme faiziyle birlikte ödenmesini istediler. Bende böyle bir imkanımızın olmadığını söyledim. Ancak icra ve mahkeme kararı ile böyle bir uygulamanın gerçekleşeceğini söyledim.

Daha sonra çalışanlarımızından Ahmet Kayaalp, alacaklarını tahsil etmek için icraya başvurmuş. Bu başvurunun ardından makam aracım, Muş'a giderken trafik polisleri tarafından durdurularak bağlandı.'' Bakış ayrıca, belediyenin bir çok gayrimenkulünün de icralı olduğunu belirterek, ''Bunların altından nasıl kalkacağımı bilmiyorum. Şu anda Belediye olarak bankada sadece 60 YTL paramız vardır. Elim kolum bağlı'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber