Yargıtay'ın boş bulunan 20 üyeliğinin seçimleri "Neştere" takıldı

Haber Giriş : 20 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay'ın boş bulunan 20 üyeliğinin seçimleri, 'Neşter Soruşturması' sırasında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri hakkında ortaya atılan iddialara takıldı. Yargıtay'da 20 üyelik, emeklilik ve istifa gibi nedenlerle boşaldı. Ancak Yargıtay Kanunu'na göre yaklaşık iki ay önce tamamlanması gereken seçimler yapılamadı.

Yargıtay başta olmak üzere, bu kuruma üye gönderecek yargı organlarının kulislerinde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri hakkında, 'Neşter Soruşturması' sırasında ortaya atılan iddialar nedeniyle seçimlerin yapılamadığı dile getirildi. Yargı kulislerine göre geçikmenin nedeni HSYK'nın Başkanı Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in, seçimlere gölge düşmemesi için Yargıtay'da devam eden soruşturmasının sonuçlanmasını beklemesi.

KIBRIS İDDİASI
Yargıtay'daki Neşter Soruşturması sırasında, Haldun Erdavran isimli sanığın kendi parasıyla HSYK'nın 3 üyesini Kıbrıs'a tatile gönderdiği yönündeki sözleri ortaya çıkmıştı. Yargıtay'daki soruşturmada, HSYK'nın adı gizli tutulan üç üyesinin isimleri otel kayıtlarında da tespit edildi. Bu üyelerin, otel ve yol masraflarının DGM'deki davanın sanığı Erdavran'a ait E Holding AŞ tarafından karşılandığı yönündeki bilgiler de Yargıtay'da yürütülen soruşturmada değerlendiriliyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber