BASK: Kadınlar Günü bir hafta kutlansın

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mart 2007 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, kadınlar günün bir hafta kutlanmasını önerdi. Bir hafta boyunca kurulacak platformda kadın haklarının ve sorunlarının tartışılması gerektiğini dile getiren Akay, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği içinde olması gerektiğini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yazılı açıklama yapan BASK Genel Başkanı Akay, Dünya Kadınlar Günü'nde yapılacak eylemlerin ve etkinliklerin sevgi ve barış formatında yapılması gerektiğini vurguladı. Önceki yıllarda yaşanan sevimsiz görüntülerin tekrarlanmaması gerektiği kaydeden Akay, kadın hakları ve taleplerinin siyasi ve ideolojik hedeflere alet edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kadın sorunlarının bir gün yerine bir hafta kutlanması gerektiğinin altını çizen Akay, ?Çeşitli platform oluşturularak, Kadından Sorumlu Devlet Bakanı ile sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile kadınların sosyo-ekonomik ve sosyo-psikolojik sorunları masaya yatırılmalı, çözümler üretilmeli ve hayata geçirilmesi için herkes sorumluluk almalı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber