Hükümet YÖK Yasası'nın Köşk'ten geri dönmesi halinde yeni bir formül geliştirdi

Haber Giriş : 20 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Hükümeti, Cumhurbaşkanı Sezer'in YÖK Yasası'nı veto etmesi halinde daha fazla gerginlik yaratmayı düşünmüyor. Bunun için hükümet, sorunu uzlaşma yoluyla çözümünü sağlayacak geniş kapsamlı bir YÖK paketini gündeme getirecek ve geniş kesimlerin görüşünü alacak. Öncelikle, Cumhurbaşkanı Sezer'in veto gerekçelerine bakılarak, AKP'nin bir yol haritası izlemesi bekleniyor.

Geniş zeminde uzlaşma formülü
AKP, yasanın 20 Haziran'da yapılacak üniversite sınavına yetiştirilmesi doğrultusunda hareket etmeyerek, geniş zeminde uzlaşma aramayı planlıyor. AKP, bir uzlaşmayla gerçekleştirilecek geniş kapsamlı YÖK Yasası değişikliğinin, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi başına yetişmesini hedefleyecek.

İmam hatipliler sözel olacak
Yeni yapılacak yasal düzenlemede, imam hatiplerle ilgili katsayı düzenlemesi de yeralacak. Ancak, yeni hazırlanacak pakette bu maddede de yeni bir düzenlemeye gidilerek tepkiler bertaraf edilecek. Yeni imam hatip formülüne göre, imam hatipler hukuk, siyasal gibi okullara girmeyecek, sözel puanla öğrenci alan üniversitelere girecekler. Eşit ağırlıklı tercihlerde puanları düşecek...

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber