Erdoğan'dan yeni kaymakamlara: Bir gece ansızın sizi de arayabilirim

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Mart 2007 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni görevine atanan 110 kaymakamı Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti. Erdoğan yeni kaymakamlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Önceki gece saat 24.00'de Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinin kaymakamını telefonla arayıp 2 köye su ve yolun niye ulaştırılmadığını sorduğunu açıklayan Erdoğan, "Sizleri de bir gece ansızın arayabilirim. Ona göre hazırlıklı olacaksınız."dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun da bulunduğu törende bir konuşma yapan Erdoğan kaymakamlardan milletin efendisi değil hizmetkarı olmalarını isterken şu tavsiyelerde bulundu: "Milletle aranızda aşılmaz duvarlar olmasına asla izin vermeyiniz. Yapacağınız halkın gönlüne girebilmek gönlünüzde misafir edebilmektir. Herkesten önce milletimizin yardımına koşmalıyız. Sizler devletin şefkat elisiniz. Bulunduğunuz yerlerde sürekli şefkat elini uzatmak zorundasınız. Gönlü kırık tek insanımız bile kalmasın. Kimsesi olmayanın kimsesi muhtaç olanın hızırı biz olalım. Mağdur ve muhtaçların bize gelmesini beklemeyelim acı ve zorlukları da birlikte paylaşalım, kimse umutsuz ve çaresiz olmasın. Öyle bir an olsun ki çorbanızı onunla yemeğinizi onunla paylaşın."

Kaymakamların bulundukları görevde şımarmamaları gerektiğini belirten Erdoğan, "Bulunduğunuz makamları içinizde ukde kalmadan, şunu da yapamadım demeden tamamlamak olmalı. Anadolu'nun birer evladı çocuğusunuz. Hep bu çileleri yaşayarak geldiniz. Makam sizi bozmasın makam sizi şımarmasın makam gelip geçicidir. Alacağınız bir hayır dua sizi çok zengin kılacaktır. 'Kaymakamımız Allah razı olsun bizimle yatıp kalkıyor darda düşenin elinden tutuyor ne kadar güzel ve gayretli bir kaymakamımız var.' desin insanlar. Milletimizin rızasını kazanmadan görevimizi yapmamış sayılırız."diye konuştu.

Bir sürü soruna rağmen kaymakamların sicil notunun yüksek verilmesine eleştiri getiren Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Gezdiği yerlerde siciline bakarım, düşük olan yok. Maşallah hep valilerinden takdir alıyor. Bu bana biraz protokol takılmak gibi geliyor. Gittiğim yerlerde hep takdire şayan şeyler değil. Biz böyle olmamalıyız. Halk ne diyor asıl not onların verdiği. Binlerce köyün yolu suyu duruyor. Nasıl oluyor da takdir alıyorsun. Bu millet kendisine hizmet etmiş valisini kaymakamını, başbakanını valisini, doktorunu asla unutmaz. Notunu da gayet iyi verir."

Yapılan hizmetlere kendi ismini verenlere de tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi: "Birileri hayatta iken caddeye hastaneye verir. Kimin cebinden yaptırdın da adını veriyorsun. Bırak ta senin ismini başkaları versin. Ben Başbakanım her yere anıtlarımı diktireyim. Olmaz. Partimden seçilmiş başkan arkadaşlarıma da aynı şeyi söylüyorum. Devletin kasasından çünkü bu yapılıyor. Yapalım hizmeti halk bunu hayır duayla yapsın. Kendi adımı asla hiçbir yere vermedim. Onu benden sonra gelenler düşünsün. Bu milletin gönül hafızasında öyle kalıcı yerler edinin ki bu halk sizi unutmasın. Unutmayın anıtınızı zaten bu halk diker. Okulla, ceşmeyle okulla diker. Türk milleti dediğiniz zaman akla vefa misafirperverlik gelir hep almadan vermek gelir bizim milletimizin böyle bir özelliği vardır. Bu ülkeyi kalkındıracaksak ortak bir Türkiye sevdasıyla geceli gündüzlü çalışarak başaracağız."

Partimden de gelip baskı uygulayan olursa bana haber verin

Yeni kaymakamların gittikleri yerlerde çeşitli şekillerde baskıya maruz kalabileceği uyarısında bulunan Erdoğan tavsiyelerine şöyle devam etti: "Size gelen paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Sorumluluk size ait. Partimin bir yetkilisi şu bu şekilde baskı uyguladığında valiye bakana mı bana mı bildirirsiniz. Asla suistimale fırsat vermeyeceksiniz. Asla bunlara açık kapı bırakmayacaksınız. Bu tür tiplerle karşılaşabilirsiniz. Sizlere gelip yaklaşma gayretinde olabilirler. Seviyesizlikle de yaklaşabilirler. Duruşunuz çok önemli. O ilçenin 1. derece sorumlusu sizsiniz. Her şey sizden sorulur."

Yeni kaymakamlar arasında sadece iki bayanın olması üzerine Erdoğan İçişleri Bakanı Aksu'ya niye bayan sayısının az olduğunu sordu. Aksu da sadece 5 bayanın kaymakamlık başvurusunda bulunduğunu kaydetti. İki bayan kaymakamın eşleri de aynı ilin başka bir ilçesinde kaymakamlık yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber