Tek kolla göz ameliyatı davasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2007 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de özel bir göz hastanesinde tek koluyla yaptığı ameliyatla, hastasının bir gözünde yüzde 90 görme kaybına yol açtığı öne sürülen doktorun yargılanmasına başlandı.

Karşıyaka 1. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davaya Opr.Dr. Ö.S, davacı Funda Kalfa ve avukatlar katıldı.

Özel hastanede başhekim olarak görev yaptığı belirtilen Opr. Dr. Ö.S, Funda Kalfa'nın hastaneye yakını görme bozukluğunun giderilmesi istemiyle geldiğini kaydetti. Hastaya operasyonun yapıldığını belirten Ö.S, ''Operasyon sonrasında hastanın şikayetleri olabilir ama müdahalenin üzerinden 6 ayın geçmesi gerekir. Herhangi bir kusur söz konusu değildir. Uzman kişilerin incelemesi sonucunda bu durum ortaya çıkacaktır'' dedi.

Funda Kalfa ise, kendisine ameliyattan hemen sonra yakın gözlüğünden kurtulacağının söylendiğini ifade ederek, ''Ameliyattan sonra sol gözümde yüzde 90 görme kaybı oluştu. Gerek İzmir'de, gerekse İstanbul'da gittiğim doktorlar geçirdiğim operasyonun sonucunda bu sorunu yaşadığımı söylediler'' diye konuştu.

Funda Kalfa, Opr. Dr. Ö.S'nin, hastanede gelişen teknoloji kullanılarak yaşa bağlı yakını görememe problemini 5 dakikada çözdüklerine ilişkin, basında ameliyatı tanıtıcı haberlerinin de yer aldığını ve bu haberlerde Opr. Dr. Ö.S'nin ifadelerinin de ortada olduğunu dile getirdi.

Yargılama eksik evrakın tamamlanması için 11 Hazirana bırakıldı.

-DAVA-

İzmir'de özel bir göz hastanesinde, gözündeki yaşa bağlı yakını görme bozukluğunun giderilmesi için, bir kolu protez olan doktor Ö.S'ye 22 Şubatta ameliyat olan Funda Kalfa, operasyon ardından sol gözünde yüzde 90 görme kaybı oluştuğunu öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Gözüne LTCK (Light Touch Conductivite Kerotoplasty) ismi verilen bir operasyonun uygulandığını ifade eden Funda Kalfa, doktorunun tek koluyla ameliyat yaptığını, operasyonun ardından öğrendiğini öne sürmüştü.

Opr. Dr. Ö.S. ise ameliyat sırasında her şeyin normal seyrinde gittiğini, ameliyat sonrası bazı şikayetlerde bulunan hastanın yeniden tedaviye çağrıldığını, ancak gelmediğini ve Kalfa'nın kendileri aleyhinde kışkırtıldığını iddia etmişti. Yıllar önce bir kolunu kaybettiğini belirten Ö.S, ameliyatlara en az 2 doktorla girdiğini de belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber