'Helikopterlere engel tanıma cihazı alın talimatı' verdik

Başbakan Binali Yıldırım, helikopterlere engel tanıma cihazı alınmasına ilişkin olarak, Bu tip adımlara güvenlik gerekçesiyle, acil alımlara muafiyet uygulayacağız ve doğrudan temine giderek bunu alacaklar ve bununla ilgili de gerekli talimatları verdik dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2017 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Helikopterlere engel tanıma cihazı alın talimatı' verdik

Başbakan Binali Yıldırım gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenlerini Çankaya Köşkü'ndeki iftarda ağırladı.

İftar programında konuşan başbakan Binali Yıldırım, helikopter kazasına ilişkin soruya da cevap verdi.

Malum Şırnak'ta 13 şehit verdiğimiz kazanın ardından özellikle helikopterler için engel tanıma sisteminin halen kullanılamadığından, ihale süreçleriyle ilgili söylemler vardı. 1993'ten bu yana da 50'ye yakın şehidimiz var, yüksek gerilim hatlarına takılarak şehit olmuş askerlerimiz var. Bu konu ile ilgili neler söyleyeceksiniz? İhale süreçleri neden tamamlanamadı? Veya yakında yapılması planlıyor mu?

Bu helikopter kazasıyla ilgili takip ettik, biz de duygulandık. Hepimiz milletçe üzüldük. Bu üzüntüyü sadece aileleri yaşamadı, millet topyekün yaşadı. Bu tip kazaların olmaması gerekir. Bu bahsettiğiniz engel tanıma sistemi uzun yıllardır haklısınız savunma sanayinin gündeminde olmuştur. Kaç seferde ihale yapılmış, iptal edilmiş. Bunun sebebi de maalesef bürokrasi bir ve ikincisi de firmaların kendi aralarında sonuca rıza göstermemesinden kaynaklanan anlaşmazlıklar. Bunların hiçbiri bahane olmamalı. Ben Milli Savunma Bakanı'nı gerekirse hemen doğrudan temin suretiyle bu işi halletmesi için görevlendirdim. İhale olunca bunlar maalesef bizim kamu mevzuatında zamanı adeta israf eden bir süreç. Birçok işte buna rastlıyoruz. Memurda mevzuata aykırı iş yapmaktan çekiniyor. Dolayısıyla sonuçta elde edilemiyor istenilen zamanda. Bu tip adımlara güvenlik gerekçesiyle, acil alımlara muafiyet uygulayacağız ve doğrudan temine giderek bunu alacaklar ve bununla ilgili de gerekli talimatları verdik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber