Güvenli bölgeye koordinatör müftüler atandı

Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenen bölgelerde, Diyanet tarafından 4 koordinatör müftü görevlendirildi. Gaziantep ve Kilis müftü yardımcılarından oluşan koordinatör müftüler, teröristlerin yıktığı camilerin onarım çalışmaları ve 467 Suriyeli imamın eğitimlerini takip ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güvenli bölgeye koordinatör müftüler atandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenen bölgedeki çalışmaları takip etmek için koordinatör müftüler görevlendirdi.

60 CAMİ AÇILDI

Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenen bölgelerde Suriyeli vatandaşların iyi bir din hizmeti alabilmesi için çalışmalarını yoğunlaştıran Diyanet, El Bab, Cerablus, Azez, Mare ve Rai gibi bölgelerdeki camilerin hasar tesbitini yaptı ve 60 caminin onarımını Ramazan'dan önce bitirdi. El Bab'da bin 500 kişilik bir camiyi ibadete açan Diyanet, 42 camide ise çalışmalarını sürdürüyor.

İMAMLARA EĞİTİM VERİLDİ

Ümmet bilincini geliştirmek için bölgedeki çalışmalarını geliştiren Diyanet İşleri Başkanlığı, Suriye Alimler Birliği ile iş birliği içinde bölgede görev yapacak 467 Suriyeli imamı çeşitli mülakatlardan geçirerek belirledi. Bu imamlardan 21'i Gaziantep'te, 40'ı Kayseri'de düzenlenen eğitim programlarına katıldı. Bölgede görevlendirilen 467 Suriyeli imamın tamamına aynı eğitimin verilmesi hedefleniyor.

50 KURS HOCASI GÖREVDE

Diyanet ayrıca, Suriyeli imamların eğitimleri ve camilerdeki onarım çalışmalarının yerinde takip edilmesi için 4 koordinatör müftü görevlendirdi. Gaziantep ve Kilis müftü yardımcılarından oluşan koordinatör müftüler, Suriyeli imamların Kayseri ve Gaziantep'teki eğitimleri için ulaşımdan konaklamaya tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Suriye içindeki kamplarda da din hizmetlerini sürdüren Diyanet 50 kadın Kur'an kursu öğreticisi görevlendirdi.

EĞİTİM MERKEZİ AÇILACAK

Öte yandan, Suriyeli imamların eğitimlerinin tek bir merkezde yapılması için harekete geçen Başkanlık tarafından Gaziantep'te bir eğitim merkezi kuruldu. Merkezin gelecek günlerde hizmete açılması planlanıyor. Eğitim merkezinde aynı anda 100 Suriyeli imamın eğitim alması sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber