Kaçırılan özel harekatçı polis, operasyonla kurtarıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Mart 2007 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da alacak verecek meselesi yüzünden kaçırılarak bir çiftlik evinde alıkonulan özel harekatçı eski polis, operasyonla kurtarıldı. Eski polis darp edilmiş ve elleri ayakları bağlı bir şekilde bulunurken, düzenlenen operasyonlarda, liderleri eski özel harekatçı ve Susurluk Davası zanlılarından Ziya B.'nin de aralarında bulunduğu çete çökertildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişi emniyetteki işlemlerin ardından Tuzla Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, çıkar amaçlı bir suç örgütünün özel harekatçı eski bir polis olan ve şimdilerde kitapçılık yaptığı belirtilen Ekrem Y.'yi kaçırıp, Tuzla Aydınlı'da bulunan bir çiftlik evinde alıkoyduğunu haber aldı. İstihbari çalışmaların ardından harekete geçen ekipler, çiftlik evine operasyon düzenledi. Burada 8 kişiyi gözaltına alan polis, ağır bir şekilde darp edildiği görülen ve bir süre önce görevli olduğu Özel Hareket Şubesinden ihraç edilen Ekrem Y.'yi el ve ayakları bağlı olarak evden kurtardı.

Konuyla ilgili Tuzla ve Beşiktaş'ta 2 ayrı adrese yönelik eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, aralarında çetenin lideri konumunda bulunan, polislikten ihraç edilen ve Susurluk soruşturmasında adı geçen Ziya B.'nin de aralarında bulunduğu 1'I Azerbaycan uyruklu 12 kişi, "çetele" operasyonu ile gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda, 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek bu silahlara ait 550 fişek, darp edilmesi olayında kullanılan bilardo sopası, kişinin bağlanmasında kullanılan kablo ve bir miktar esrar maddesi ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan kişilerin Ekrem Y.'yi kendilerine olan 15 bin YTL'lik çek borcunu ödemediği sebebiyle kaçırdıkları ve alıkoyup darp ettikleri bildirildi. Çetenin lideri olan ve Susurluk dosyasında adı geçen Ziya B.'nin ise Azerbaycan uyruklu Mahmut İ. ile birlikte Aydınlı'da bulunan çiftlik evini kumarhane olarak işlettikleri belirtildi. Yakalanan 12 kişinin Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandıktan sonra Tuzla Adliyesi'ne sevk edildikleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber