Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü dolar milyarderi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2007 18:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Doktor Suat Günsel, dünyanın en zenginleri listesinde yer almasının topluma karşı sorumluluğunu artırdığını söyledi.

Suat Günsel, haksız ambargolar altında yaşayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde onca zorluklara rağmen ortaya koyduğu değerlerle dünyanın sayılı dolar milyarderleri arasına girdi.

Forbes dergisinin her yıl yayımladığı dünyanın en zenginleri listesinde 946 kişi arasına bir milyar dolar servetiyle 891. olarak giren Dr. Suat Günsel, bu servetin oluşmasında üniversitenin önemine işaret ederek, bunun "ambargolar altında olmasına rağmen Kıbrıslı Türklerin dünyada neler başarabileceğinin dolaylı bir tarifi olduğunu" söyledi.

Dr. Suat Günsel, ortaya konmuş bir değerin parayla değerlendirilmesinin söz konusu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Halbuki bir üniversitenin parasal değerini tespit etmek zor. Üniversitenin Forbes dergisinde yer almaya değer bulunması, yaratılmış olan değerin yüceliğini tarif ediyor. Nasıl bir üniversite yaratıldığını, hangi imkanlara sahip bir üniversite yaratıldığını tarif ediyor. Ben öyle görüyorum. Üniversiteyi toplumların dokuma tezgahı olarak tarif ederim. Bu, dokuma tezgahının hangi değerlerde olduğunun başka türlü bir tarifi. Bu tabii ki bize toplum olarak büyük bir onur veriyor. Kıbrıslı Türklerin dünyada neler başarabileceğinin dolaylı bir tarifidir bu. Ambargolar altında olmasına rağmen bunca izolasyonların, sürekli konjonktürün değiştiği bir dönem geçidinde."

Dünyanın en zenginleri listesinde yer almasının toplum için ne ifade ediyorsa kendisi için de onun ötesinde bir anlamı olmadığını belirten Günsel, yurt dışında mal varlığı ve banka hesapları olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Hiç aklımdan geçirmedim. Bulunduğunuz yerin dışına para götürmekle, götürdüğünüz ülkenin gelişmesi için götürmüş olursunuz"

En zenginler listesinde yer almasının kendisini topluma karşı daha bir sorumlu kıldığını ifade eden Günsel, sözlerini şöyle tamamladı: "Yakın Doğu zaten toplumuna karşı sorumludur. Kuruluş amacı o. Toplumunu en iyi, en yüksek noktalara nasıl taşıyabilir, toplum içinde dengeleri en iyi nasıl koruyabilir, kuruluş amacı bu zaten. Çok iyi mühendis yetiştirmenin ötesinde, Kıbrıs'la Türkiye'nin bütünlüğünde çok iyi bir akçe olma misyonunu üstlenen bir üniversiteyiz"

Başarısında, eşi, çocukları, arkadaşları, anne ve babasının payı olduğunu belirten Suat Günsel, "Toplumda her bir ferdin üzerimde bir sorumluluğu vardır" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber