FETÖ'nün 3 ayaklı yargı fişlemesi ortaya çıktı

Eski HSYK üyesi Ömer Köroğlu hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün hakim ve savcıları üç şekilde fişlediği belirlendi. "Kendinden motorlu hizmet düşmanları" biçiminde fişlenen hakim ve savcıların, bireysel olarak FETÖ'ye karşı tavır koyan yargı mensupları olduğu öğrenildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Haziran 2017 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün 3 ayaklı yargı fişlemesi ortaya çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca eski HSYK üyesi Ömer Köroğlu hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün yargı yapılanmasına ilişkin çok çarpıcı ByLock yazışmalarına yer verildi. Buna göre, FETÖ'nün 17-25 Aralık sürecinden sonra iltisaklı olan yargı mensuplarından, bulundukları adliyelerde görevli hakim ve savcılar hakkında liste hazırlamaları istendi.

Hakim ve savcılar arasındaki basit sürtüşmelerin bile kaydedildiği üç ayaklı fişlemenin aşamaları şöyle:

"Kendinden motorlu hizmet düşmanları kimler?(FETÖ'ye karşı net tavırları olan hakim ve savcılar). Vagon halinde olan hizmet düşmanları kimler? ( FETÖ karşıtı ve grup bilinci ile hareket eden hakim ve savcılar). Korku veya bir angajman ile (menfaat vb) önüne iş geldikçe hizmet aleyhinde iş yapanlar kimler?"

FETÖ'yü güçlü kılan faktörlerin başında etkin bir istihbarat ağına sahip olmasının geldiği vurgulanan iddianamede, "Kamu kurumlarında çalışan örgüt mensupları elde ettikleri bilgileri ve temin ettikleri belgeleri örgüte aktarmakta, tüm bilgi ve belgeler büyük bir havuzda (Menfi Takip Havuzu) toplanmakta, bu bilgi ve belgeler amaca uygun hale getirilerek hasım cephedeki kişi ve kurumlar aleyhinde kullanmaktadır" denildi. Örgütün "Menfi Takip" sistemi olarak adlandırdığı bu çalışma kapsamında, FETÖ'nün yargı yapılanmasında yer alan hakim ve savcıların, örgütten olmayan yargı mensuplarının özel ve çalışma hayatlarına ilişkin bilgileri topladıkları belirtildi. Bu fişleme bilgilerinin örgüt abilerine iletilerek, ileride kullanılmak üzere "Menfi Takip Havuzu"nda toplandığı kaydedildi.

'ABİ VAGON VAR'

Hakim ve savcıları üç katagoriye ayıran ve iddianamede de yer verilen eski Niğde Cumhuriyet Savcısı Muhammet Turgay B. ile sivil imam Halil İbrahim Ş. arasında geçen ByLock yazışması şöyle:

Halil İbrahim Ş.: Hizmet düşmanları diye bir çalışma yapmamız gerekliydi, bakabildiniz mi?

Muhammet Turgay B.: Abi kendinden motorlu burada yok. Vagon var. (Hakim ve savcıların isimlerini yazıyor) 2. sıradaki tipten de Z. isimli savcı var.

Halil İbrahim Ş.: Tamam abi, en çok sizi açık görünce hep size yazıyoruz. Hakkınızı helal edin.

Fevzi Çakır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber