Polis lojmanı da özel güvenlik tuttu?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 12 Mart 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da hırsızlar polislere bile illallah dedirtti. Seyrantepe'deki polis lojmanlarında bir yıl içinde onlarca hırsızlık olunca, ev sahipleri çareyi özel güvenlik şirketi tutmakta buldu. Artık lojmana giren resmi polis otoları bile kontrolden geçiyor

İstanbul Seyrantepe'deki polis lojmanları önüne kurulan özel güvenlik kulübesi görenleri şaşırtıyor. İddiaya göre lojmanda bir yıl içinde onlarca otomobilden ve evden hırsızlık olayı yaşandı. Evlerden çoğu en az bir kez soyuldu. Üstüne üstlük bölge halkı da hafta sonları ve tatillerde piknik yapmak için lojman bahçelerine gelince, siteye giren çıkanı tespit etmek iyice zorlaştı. Huzurları iyiden iyiye kaçan lojman sakinleri, çözümü özel bir güvenlik şirketiyle anlaşmakta buldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün aldığı karar üzerine Seyrantepe'deki polis lojmanlarının güvenliği Alesta Security adlı özel güvenlik şirketine verildi. Polisin güvenliliğinin sorumluluğunu üzerine alan şirket, işe lojmanlarda oturan 850 ailenin bilgilerini özel kartlara yüklemekle başladı.

Kuş uçurtmuyorlar

Geçen hafta da lojman girişine bir banket kurulup, üniformalı çalışanlar konuşlandırıldı. Silahsız iki kişi 24 saat boyunca vardiya halinde kapıda nöbet tutuyor. Kartı olmayan içeri alınmıyor. Resmi polis otomobilleri dahil tüm araçların plakalarına bakılıyor. Misafir gelenler ise ev sahibiyle görüşüldükten sonra içeri alınıyor. Diğer iki görevli de site içinde dolaşıp çevreyi kontrol ediyor. Güvenlik görevlilerinin kulübesinin yanında bulunan polis noktası ise asayiş olayları olduğunda harekete geçiyor. Alınan bilgiye göre polisler bir haftadır yapılan yeni uygulamadan son derece mutlu.

Güvenliğin parasılojman sakinlerinden

Seyrantepe'deki polis lojmanlarının anlaştığı Alesta Security; Unilever, Koçbank, Beylerbeyi Boğaziçi Palmiye Konutları ve Acıbadem'deki İbrahimağa Konutları gibi birçok site ve kurumun özel güvenlik işlerini yürütüyor. Şirketin parası ise lojmanlarda oturanların maaşından kesilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber