Hükümet, 'İşsizlik Fonu'ndan bir milyon kişiye iş' önerisine sıcak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Mart 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin, İşsizlik Fonu'nun faiz gelirleriyle 1 milyon kişiye istihdam oluşturulması önerisine hükümetten destek sözü geldi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hükümetin konuyla ilgili çalışma başlatacağını açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katıldığı 4. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası'nı değerlendiren Hisarcıklıoğlu, 1 Nisan'dan başlamak üzere, 2 yıl süreyle, tüm Türkiye'de, her ilave istihdam artışında, tüm sosyal güvenlik priminin, fon kaynağından karşılanmasını önerdiklerini hatırlattı. Bu sayede ilave 1 milyon kişiye istihdam sağlanabileceğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, bu önerinin mali yükünün fonun sadece yıllık faiz geliriyle karşılanabileceğini kaydetti. Birlik Başkanı Hisarcıklıoğlu ayrıca, şûrada zorunlu istihdam üzerindeki yükler konusunda Başbakan Erdoğan'ın çalışma başlatılması yönünde talimat verdiğini bildirdi. GAP Bölgesi'nde sulamayla ilgili talep geldiğini belirten oda başkanı, "Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, sulama kanallarının yer altına alınacağını, doğrudan gelir desteği ve ürün teşvik kapsamında sulama ile ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. Başbakan, damlama sulama yöntemi ile sulama yapacak çiftçilerin Ziraat Bankası'ndan sıfır faizle destek alabileceğini de belirtti." diye konuştu. Serbest bölgelerin eski önemini kaybettiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, bu bölgelerdeki sıkıntıların artarak devam ettiğini vurguladı. Serbest bölgelerde yaşanan sıkıntıların giderilmesi için de Başbakan'ın, Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Hazine Müsteşarlığı'na talimat verdiğini dile getirdi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, çifte vergiler, enerji tüketimi ve imalat sanayii sorunları için Dış Ticaret Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı'nın, Serbest Bölgeler Kurulu ile bir araya gelerek sorunların çözülmesi için çalışacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, yaşanan mikro ekonomik sorunlarla ilgili adım olarak da hükümetin adımlar atacağını sözlerine ekledi. Ankara, Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber