Lise için Erdoğan'a mektup gönderdiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Nusaybin ilçesinde lise yapılması için sivil toplum örgütü temsilcileri ve veliler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

PTT Nusaybin Şubesi önünde toplanan 32 sivil toplum örgütü temsilcisi ile veliler, ilçede lise sorununun giderilmesi amacıyla Başbakan Erdoğan'a 700 adet mektup gönderdi.

Nusaybin Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Berekat Solmaz, yaptığı açıklamada, ilçede lise yapılması için başvurdukları bütün kapıların yüzlerine kapandığını savunarak, şöyle dedi:

''Dünyanın ilk üniversitesinin kurulduğu ilçemizde çocuklarımız şu anda cahilliğe mahkum ediliyor. 4 bin çocuğumuz 1972 yılında yapılmış 12 derslikli lise binasında eğitim görmeye çalışıyor. Aradan geçen 35 yılda ilçemizin nüfusu arttı. Ama hala lisemiz aynı. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde bize lisenin yapımı için söz verilmesine rağmen, verilen sözler bir türlü tutulmadı. Mardin milletvekillerimiz ilçemize gelen hizmetleri seçildikleri ilçelere kaydırıyorlar. Lisemizin ihalesi 6 yıldır çeşitli bahanelerle iptal ediliyor.

Lise yapılması için çeşitli eylemlerle sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Gönderdiğimiz mektuplarda da görevlerini yapmadıkları için il milletvekillerini şikayet ettik. Lise için son çaremiz Başbakan Erdoğan'dır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber