Rektörlerinin YÖK yasasına karşı takındıkları tavır, çocukca bir sendrom

Haber Giriş : 22 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Toplumuna ve kültürüne yabancılaşan Üniversite Rektörlerinin YÖK yasasına karşı takındıkları tavrın, çocukca bir sendrom olduğunu söyledi.

Yabancılaşmanın bir sistem meselesi olduğunu vurgulayan Uluslararası Ekonomik, Teknolojik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen "İletişim Çağında Yalnızlık" konulu panelde konuşan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Türk toplumunda yaşanan kuralsızlıklar bütününün insanlarda tecrit duygusu oluşturduğunu, son yıllarda Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Başörtülü öğrenciler gibi gruplara uygulanan tecrit politikalarının sosyal gelişmeyi önleyen çok büyük bir hata olduğunu açıkladı.

YÖK yasasına karşı tavır alan rektörlerin, topluma yabancılaşmalarından kaynaklanan çocukça bir yalnızlık sendrumu yaşadıkları belirtildi. Sözen, "Son dönemlerde İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri, Başörtülü öğrenciler gibi gruplara bu tecrit duygusu yaşatıldı. Bu da toplumun sosyal gelişmesi açısından büyük bir hata idi" şekilde konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber