Yeni vergi paketi hazır: Sabit telefona iletişim vergisi geliyor

Haber Giriş : 22 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye bakanlığı bir süredir üzerinde çalıştığı yeni vergi paketi tasarısıyla ilgili hazırlıklarını tamamladı. Yeni tasarıyla birçok kalemde vergi iyileştirmesi yanında iki tane de vergi ayarlaması bulunuyor.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlıkları bir süredir devam eden yeni vergi yasa tasarısı tamamlandı. Tasarıda, iki vergi düzenlemesi ve birçok kalemde de iyileştirme düzenlemesi bulunuyor.

Döviz kurlarının yükselmesi ve petrol fiyatlarının artması zam baskısı oluşturdu. Hükümet, akaryakıta yaptığı yüzde 5 oranındaki zammın ardından yeni düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. Petrolün varil fiyatı artmaya devam ederse ya da bu seviyelerde kalırsa, önümüzdeki dönemde akaryakıta tekrar zam yapılması gündeme gelecek. Ayrıca, uzun süredir zam yapılmayan doğalgaza da zam yapılacak.

Sabit telefona iletişim vergisi

Öte yandan Maliye Bakanlığı tarafından bir süredir üzerinde çalışılan yeni vergi yasa tasarısı ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Yeni tasarı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından kamuoyuna açıklanacak. Tasarıda, ağırlıklı olarak bir çok vergi düzenlemesinde ve vergi kaleminde iyileştirme yapılıyor.

Tasarıda, Dooble tipi araçlara ve Telefon Lisansı alan şirketlere vergi ayarlaması yapılıyor. Maliye Bakanlığı cep telefonlarında olduğu gibi sabit telefonlardan da Özel İletişim Vergisi alacak. Cep telefonunda yüzde 25 oranında uygulanan Özel İletişim Vergisi sabit hatlarda yüzde 15 olacak. Tasarıda ayrıca, yabancı yatırımcılarının Türkiye`ye çekilmesine yönelik de vergi düzenlemeleri bulunuyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber