Bakan Çelik, vekil müdürlere ilişkin soru önergesini cevapladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mart 2007 11:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin vekaleten atanan müdürlere ilişkin soru önergesini cevapladı. Aşağıda ilk önce Sayın İnce'nin soru önergesine daha sonra ise Sayın Çelik'in cevabına yer verilmiştir.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

İlgi: 06/02/2007 tarihli ve A.01.0.GN5.0.10.00.02-29066 sayılı yazı

Yalova Milletvekili sayın Muharrem İnce'nin "Eğitim kurumlarındaki yönetici atamalarına ilişkin" ilgi yazı eki 7/20076 esas numaralı yazılı soru önergesi incelenmiştir.

1-8. müdür yardımcılığı görevine atama yetkisi valiliklerde bulunduğundan, bunlara ilişkin hazı Bakanlığımızda bulunmamaktadır.

3- Yönetmeliğin yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar arasında yer alan 7/b maddesinin de yürütülmesi durdurulduğundan müdür yardımcılığı atamaları bu bağlamda durdurulmuştur.

4- Valiliklerden alınan bilgilerden; söz konusu kapsamdaki müdür yardımcısı sayısının Ankara'da 234, İstanbul'da 877 ve İzmir'de de 345 olduğu anlaşılmaktadır.

6- Bakanlığımızca gerçekleştirilen her türlü atama ve yer değiştirme işlemleri ilgili mevzuatı çerçevesinde yapıldığıdan, kadrolaşmaya yönelik iddiaların bilgi eksikliğinden kaynaklandığı değerlendirilmektedir.

2-5-9-10-11 --- Söz konusu yönetmelik taslağı ile ilgili çalışmalar henüz tamamlanmamıştır. Taslak halindeki çalışmalardan yasal mevzuat şeklinde söz etmek ya da buna yönelik kesin bilgiler vermek mümkün olmadığı gibi mevzuat hazırlama sürecine de uygun düşmemektedir.

Mevzuat hazırlama ve yürürlüğe koyma süreci de belli bir mevzuat hükümlerine göre yapılmaktadır. Yönetmeliğin yürürlüğe konulması işlemi bu süreç çerçevesinde gerçekleştirilmekte ve ilgili diğer kurumların görüşleri alınmaktadır. Bu nedenle yönetmeliğin yürürlüğe konulmasının geciktirilmesi söz konusu değildir. Ayrıca, her yeni hazırlanan mevzuatla bir önceki mevzuata göre kazanılmış hakların korunduğu bilinen bir gerçektir.

7- Atama yetkisi Bakanlığımıza ait 2720 eğitim kurumu müdürlüğünden 1724'üne asaleten, 45'ine ise vekaleten Bakanlığımızca atama yapılmış olup, diğer boş bulunan eğitim kurumu müdürlükleri de görevlendirme yoluyla yürütülmektedir. Görevlendirmelerin büyük bir kısmı da iller tarafından yapılmıştır.

Bilgilerinize arz ederim.

Doç. Dr. Hüseyin Çelik
Milli Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber