Ankara'ya 5 bin kişilik protokol camii

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Mart 2007 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, Eskişehir Yolu üzerindeki binasının yanına, devlet protokolünün cenazeleri için cami inşa ettirecek

Kocatepe Camii'ndeki törenlerde yaşanan protesto gösterileri üzerine VIP girişinin ayrılmasından sonra şimdi de devlet protokolündeki cenazeler için özel bir cami yapılması gündemde. Türkiye Diyanet Vakfı ve hayırsever vatandaşlardan toplanan paralarla neoklasik tarzda yaptırılacak camide, protokolün cenaze namazları kılınacak. 5 bin kişilik cami, başkanlık tarafından eğitim amaçlı olarak da değerlendirilecek. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu konuyla ilgili olarak, ?Kocatepe'nin durumu ortada. Şehrin içinde kalmış, trafik sıkışıklığı gibi olumsuz yönleri var. Merasim ve tatbikat camii olarak düşünüyoruz? dedi. Bardakoğlu Eskişehir Yolu'nda bulunan Diyanet binasının yanına yapılacak olan camiyle ilgili olarak, ?Tamamen orijinal bir yapı düşünüyoruz. Örnek bir cami modeli olacak. Türkiye'nin önde gelen mimarları ile görüşüyoruz? dedi.

ÜÇÜNCÜSÜ OLACAK

ANKARA'da protokol camii olarak, Kocatepe Camii kullanılıyordu. 1967'de inşasına başlanan Kocatepe Camii, 1987 yılında dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından açılmıştı.1987'den önce ise protokol camii olarak Maltepe Camii kullanılıyordu. 1959 yılında hizmete giren cami, küçük olması nedeniyle yerini Kocatepe Camii'ne bırakmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber