Sezer'den valilere: Politik baskılara direnin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği yeni atanan 12 ilin valisine, "Politik baskılara direnin" dedi.

Edinilen bilgilere göre, 12 ilin valisi ile yeni Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ı kabul eden Sezer, valilere görevlerinde başarılar diledikten sonra bazı tavsiyelerde bulundu. Valilerden adil olmalarını isteyen Sezer, genel seçim sürecine atıfta bulunarak, "Politik baskılara direnin. Devletin valisi olun. Bakanınız sizi korur, ne de olsa eski vali" dedi. Sezer'in bu sırada heyete başkanlık eden İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya dönerek, "Değil mi sayın bakan" dediği, Aksu'nun da, "Tabi efendim" karşılığını verdiği öğrenildi. Sezer aynı zamanda heyette yer alan Emniyet Genel Müdürü Köksal'a da özel ilgi gösterdi. Sezer, Köksal'a hitaben, "Basına yansıdığı gibi değil ben sizinle ilgili olumlu düşündüm. Olumsuz tasarrufta bulunmadım" dedi. Sezer, heyette yer alan Trabzon Valisi Nuri Okutan'a da bazı tavsiyelerde bulundu.

Son dönemde Trabzon'la bağlantılı olayların kamuoyuna fazlaca yansıdığına dikkati çeken Sezer'in Okutan'a, "Trabzon'un başka yönleri de var. Onların öne çıkarılması lazım. Güzel yönleri var. Çekinilecek bir şey yok" dediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Sezer'in, Okutan'a, "Yeteneklerini biliyoruz. Huzursuz olmayın size güveniyoruz. İyi performans sergileyeceğinize eminiz" dediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber