MEB'den 'başarı puanı' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS), ilköğretim başarı puanının hesaplanmasında sabit bir etki oranında söz edilemeyeceği, öğrencinin test sınavı puanının bir değer, ilköğretim başarı puanının ayrı bir değer olduğu dikkate alındığında alt ve üst limiti belli olan ancak her öğrenci için farklı değerde oranlar ortaya çıkacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bugün bir gazetede, ''OKS'de ilköğretim başarı puanının etkisine ilişkin çelişkiler bulunduğu'' şeklindeki haber üzerine, bakanlığın internet sitesinde bir açıklama yaptı.

OKS ile ilgili gelişmelerin kamuoyu tarafından yakından takip edildiği ve yanlış yönlendirmelerin öğrenciler başta olmak üzere bütün eğitim camiasında sıkıntı doğuracağının vurgulandığı açıklamada, bakanlığın internet sitesinde yer alan 2007 OKS kılavuzunun Sınav Değerlendirmesi bölümünün incelenmesi halinde çelişkinin olmadığının görüleceği belirtildi.

Puan türlerine göre hesaplama yöntemine de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Bu konuyla ilgili olanlar bilir ki; bu tür hesaplamalarda sabit bir etki oranından söz edilemez, öğrencinin test sınavı puanının bir değer, ilköğretim başarı puanının ayrı bir değer olduğu dikkate alındığında alt ve üst limiti belli olan ancak her öğrenci için farklı değerde oranlar ortaya çıkacaktır.

En düşük sınav puanına sahip bir öğrenci en yüksek diploma notunu aldığında ilköğretim başarı puanının sınav puanına etkisi yüzde 15'i bulmakta olup bu en yüksek etkiyi göstermektedir. Bu oran, puan ve diploma notuna bağlı olarak yüzde 2,64'e düşmekte ortalaması ise yüzde 7 civarında olmaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber