Sözen'e 'plakaya ceza' şoku

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mart 2007 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, sadece İstanbul'da kullandığı halde arabasına Ankara'da 700 YTL ceza kesildiğini ve mecburen ödediğini söyledi

TBMM İçişleri Komisyonu, 31 Aralık 2006'dan önce plakalara yazılan ve 1 Ocak'tan sonra tebliğ edilen trafik cezalarının affedilmesini öngören yasa teklifini alt komisyona gönderdi. Plakalara yazılan cezalardan şikâyetçi olan CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen de ilginç bir olayı anlattı. Sözen, İstanbul'da kullandığı ve Ankara'ya hiç getirmediği aracına başkentte ceza kesildiğini belirterek şunları anlattı:

"Arabamın muayene zamanı başvurduk, 'Ankara'da şu tarihte ceza almışsınız, üçe katlanmış' dediler. 700 YTL civarında. 'Benim arabam Ankara'ya gitmez' dedim, dinlemediler. Kabahatim olsa bile uyarılması gerekir. İdare Mahkemesi'ne dava açtım. 'Ankara'da olmuş, ama vergi dairesi Ümraniye'de. İstanbul'a başvuracaksınız' dediler. 'Lanet olsun' diyerek cezayı ödedim. Ayıp bir şey. Vatandaşla alay etmek gibi."

Teklif sahibi AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, son 3 yılda 6 milyon 818 bin 763 kez plakalara ceza yazıldığını, ancak büyük bölümünün vatandaşlara tebliğ edilmediğini söylerken, bir arkadaşının da arabasını satarken 10 bin YTL trafik cezasıyla karşılaştığını anlattı.

CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ve AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun da otomobillerini satarken "sürpriz cezalar"la karşılaştıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber