İETT'nin arazisine 14 firma talip

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 15 Mart 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İETT'nin Levent garajı ihalesi için 14 şirket şartname aldı. Karayolları arazisi ihalesini kazanan Zorlu da araziye talip... İşte Türkiye'nin en değerli arazisini almak isteyen 14 şirket:

Burcu Göksüzoğlu'nun haberi

CNBC-e'nin edindiği bilgiye göre Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisi ihalesini kazanan Zorlu Grubu da şartname alanlar arasında bulunuyor.

İETT ihalesine talip olanlar arasında Şeyh Maktum'un şirketi Sama Dubai, Emaar, FİBA, Akfen, LİMAK, Garanti Gayrimenkul, Eren Talu Mimarlık, Soyak Yapı, Biskon Yapı, Osmanlı Yapı, Pera Gayrimenkul, Yapı Merkezi İnşaat ve Toray İnşaat yer alıyor.

Bu şirketlerin bazıları da yine Karayolları ihalesine katılmıştı. Şartname edinme süresi ihale günü olan 21 Mart'a kadar devam edecek.

Devlet İhale Kanunu'na göre kapalı teklif usulü ile yapılacak olan satışta en yüksek teklifi veren üç grup arasında açık arttırma yapılacak. Ticaret ve konut olmak üzere 46 bin 241 metrekarelik brüt parsel üzerinden bodrum hariç 3 emsal imara sahip olan arazi 265.8 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber