İncekara: Öğretmenlerin ilk atamaları Anadolu'ya yapılmasın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2007 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇOCUK ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile okullarda görülen olayların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Konya'da öğretmenlerle görüşerek sıkıntılarını dinledi.

Komisyon Başkanı İstanbul Milletvekili Halide İncekara, ?Anadolu'da tecrübeli öğretmenlere ihtiyaç varken ilk atamanın buralara yapılması problemlerin çözümünde başarılı olunamadığını gösteriyor? dedi.

Özellikle genç nüfusun fazla olduğu illerde araştırma yapan 2 milletvekili, 2 uzman ve 1 hakimden oluşan 5 kişilik komisyon, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bölgede görev yapan müdür ve öğretmenlerle toplantı yaptı.

Komisyon Başkanı İstanbul Milletvekili Halide İncekara, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenlerin en büyük sıkıntılarından birinin ilk atamanın Anadolu'ya yapılması olduğunu söyledi. İncekara, şöyle dedi:

?Özellikle genç öğretmen arkadaşlarımız çocuklarla diyalog konusu ve problemleri çözmede sıkıntı çekiyor. Bu sorunların başında göreve başlayan öğretmenlerin ilk tayinlerin Anadolu'ya yapılması geliyor. Anadolu'da tecrübeli öğretmenlere ihtiyaç varken ilk atamanın buralara yapılması problemlerin çözümünde başarılı olunamadığını gösteriyor. Bu öğretmenler, kendi problemlerini dahi çözemezken, çocukların problemlerini çözmede başarılı olamadıklarını gözleniyor.?

KOLAY SINIF GEÇME BAŞIBOŞLUK YARATIYOR

Öğretmenlerin en önemli sıkıntılarından birinin kısa süreli dönemlerde hızlı müfredat değişikliği olduğunu anlatan İncekara, şöyle devam etti:

?Öğrenciler arasında kolay sınıf geçmeden kaynaklanan başıboşluk olduğu yönünde şikayet alıyoruz. Şunu da belirtmeliyim ki; zaman zaman yaptığımız bir hata var. Toplumdaki sosyal otoriteleri çocukların üzerinden kaldırdık. Saygı, sevgi ve itaati sanki biraz kenara bıraktık. Tabii ki zulme itaat edilmez. Şu da iyi bilinmeli ki öğretmen ve öğrenciler arasında mutlaka duygusal ve saygıya dayalı ilişki olması lazım. Bu ilişki olmaz ise çocuğun refleksleri, öğretmenini ayağından vurmaya kadar gidebiliyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber