Hesap Uzmanları 59. yılını kutluyor

Haber Giriş : 24 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hesap Uzmanları Kurulu (HUK) 59. yılını ilk kez "Hesap Uzmanları Haftası" olarak düzenlenecek paneller ve kokteylle kutluyor.

Maliye Hesap Uzmanları Kurulu, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı ve Maliye Hesap Uzmanları Derneği ile birlikte ortak düzenrlenen haftada, sırasıyla İzmir, İstanbul ve Ankara'da toplantılar düzenlenecek. Toplantıların ortak konusu " Enflasyonsuz Yaşama Hazır mıyız?" olacak. Panellerde açılış konuşmalarını Hesap Uzmanları Vakfı Başkanı Sn. Aydın Günter ve Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Mahmut Vural yapacak. Üç kentte de Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları, üniversite öğretim üyeleri, üst düzey kamu bürokratları, işadamları ve ekonomistlerin panelist olarak katılacağı etkinlikler; Türk ekonomi tarihinde yeni bir çığır açacak olan enflasyonsuz yaşamı; hem kamu, hem reel sektör hem de akademik açıdan tartışacak ve bu döneme ışık tutacak.

Kurul, 1945 yılında gelir kanunlarının emrettiği ödevli hesaplarını incelemek ve Maliye Bakanı'nın gerek duyacağı ekonomik ve mali etütleri yapmak amacıyla 4709 sayılı kanunla kuruldu. 59 yılda 1200'ün üzerinde hesap uzmanı yetiştiren Kurul'un bu hafta düzenlediği toplantılara, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın da bulunduğu birçok akademist ve işadamı katılacak.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber