DEAŞ'ın valilik işgali son anda önlendi

DEAŞ'ın son günlerde Türkiye'ye ağır silah ve yüklü miktarda patlayıcı sokmaya çalıştığını tespit eden istihbarat birimleri, bir kez daha örgütün planlarını boşa çıkardı. Terör örgütünün Türkiye'de bir ilin valiliğini ele geçirmek için plan yaptığı ve uyuyan hücrelerine bu yönde talimat verdiği belirlendi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Temmuz 2017 06:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DEAŞ'ın valilik işgali son anda önlendi

KEMAL GÜMÜŞ

Uluslararası güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı her türlü oyunun boşa çıkmasıyla beraber yeryüzünün en kanlı örgütü olarak kayıtlara geçen DEAŞ'ın bir kez daha harekete geçirildiği ortaya çıktı. Ülke genelinde terör örgütü PKK, DEAŞ ve FETÖ'ye yönelik düzenlenen başarılı operasyonlar sonucu amacına ulaşamayan karanlık odaklar; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Pensilvanya ile beraber başlattığı yürüyüş şovu ile eş zamanlı yeni bir kaos dalgası oluşturmak için kolları sıvadı. Aynı anda harekete geçen tüm terör örgütleri, kaos oluşturmak hatta katliam yapmak için uyuyan hücrelerini uyandırdı. İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre terör örgütü DEAŞın yurt içindeki uyuyan hücreleri için Suriyeden Türkiyeye ağır silah sokmaya çalıştığı tespit edildi. Yapılan tespitlere göre, Türkiye'de bir ilin valiliğini ele geçirmeyi amaçlayan DEAŞ, bu şekilde uluslararası boyutta ses getirecek bir saldırı yapmayı planlıyor. DEAŞ'ın planın deşifre edilmesiyle beraber harekete geçen istihbarat birimleri, örgütün olası eylemi için gerekli önlemleri alarak kirli oyunu bozdu.

YOLDA YAKALANDILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş şovuna saldırı hazırlığı yapan DEAŞ'lı 6 terörist son anda yakalanmıştı. Teröristlerden, Oğuzhan K.'nın kullandığı araçla kortejin içine dalıp katliam yapmayı planladığı ortaya çıkmıştı.

CANLI BOMBALAR YAKALANDI

Adana Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, düzenledikleri operasyonda Suriye'de 'canlı bomba' eğitimi verildikten sonra Türkiye'ye gönderilen DEAŞ'lıların da aralarında bulunduğu 12 kişiyi Seyhan ilçesinde gizlendikleri hücre evde yakalamıştı. Özel Harekat Timleri'nin de desteğiyle düzenlenen operasyonuda yakalananlar arasında DEAŞ'ın sözde 'Adana emiri' A.Ç. de bulunuyordu.

SORGULARI SÜRÜYOR

Suriye'den aldığı talimat üzerine kullandığı minibüsle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş kortejine saldırı hazırlı yaparken yakalanan DEAŞ'lı Oğuzhan K. ve eşi Ayla K. ile kendilerine yardım ettikleri belirlenen 4 kişinin Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor. Oğuzhan K'nın minibüsü yurt dışından gelecek ağabeyi ve ailesini karşılamak için İstanbul'a gideceğini söyleyerek kiraladığı öğrenildi.

KOCASAKAL'DAN TEPKİ

Bu arada Kılıçdaroğlu yürüyüşünün 22. gününü geride bıraktı. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne bir eleştiri de eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'dan geldi. Kocasakal, "Ben bu ülkenin bölünmez bütünlüğüyle sorunu olanlarla, Cumhuriyet'le ve Atatürk'le sorunu olanlarla, emperyalizmin işbirlikçiliğini yapanlarla yürümem. Atatürk düşmanları ile de yürümem. Şöyledir benim kafamdaki şey; Atatürk düşmanı için onun da hakkı, adaleti elde etmesi için yürürüm ama Atatürk düşmanı ile yürümem hele ki yürüyüşü yapan CHP ise" ifadelerini kullandı. Kocasakal yürüyüşe katılanların geçmişteki pek çok kumpas ve tertibe destek olmuş olabileceğini söyledi. Gezi olaylarında boy gösteren Ümit Kocasakal'ın bu çıkışı şaşırttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber