HÜDA-PAR'lılara 'örgüt üyeliğinden' 6 yıl 3 ay hapis

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bahattin Temel ve Sait Şahin ile Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin, FETÖ'nün 2011 yılında kurduğu kumpas sonucu yargılandıkları davada 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Temmuz 2017 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HÜDA-PAR'lılara 'örgüt üyeliğinden' 6 yıl 3 ay hapis

Hizbullah üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan Temel, Şahin ve Gültekin, 12'şer yıl, 6'şar ay ceza verilmiş, karar Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu. Dosyayı yeniden gören Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, darbe girişimi ve 6-7 Ekim olayları gibi tüm hain kalkışmalarda devletin yanında yer alan HÜDA-PAR'lılar hakkında verdiği skandal karar, tepkilere yol açtı. Vicdanları yaralayan karara tepki gösteren HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, "Ülkede FETÖ'nün kumpasının bu kadar net olduğu başka bir dosyanın olduğunu sanmıyorum. 2011'de dosyamızı yargılayan 14. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri ve savcısı FETÖ'den açığa alınmış, bir kısmı cezaevinde bir kısmı da firari. FETÖ'nün kumpasına uğramış denilip de yakın tarihte bu ülkede katliam işlemiş, darbe yapmış, Jitem'ci, Balyoz'cu, Ergenekon'cu, ne kadar eski derin devlet varsa 'FETÖ mağduru' adı altında tahliye edildi, Fakat asıl FETÖ mağduru olan bizler kumpas olduğu çok net bilinen dosyadan ceza aldık" dedi.

ÜLKEYE ZARAR VERİYOR

Mahkeme tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan diğer bir isim olan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel de daha öncede bu tür mağduriyetler yaşadıklarını söyledi. FETÖ kumpasları sonucu 25 yıldır cezaevlerinde yatan mağdurlar için bir adım atılmasını beklerken bunlara yenilerinin eklendiğini ifade eden Temel; "Bir yıl önce ülkeye kast eden, kan döken, bomba yağdıran, yargıda, askeriyede daha önce çöreklenmiş olan güçlerin bir kumpası olduğu belli olan bu dosyada verilen bu karar maalesef ümitleri bir kez daha suya düşürmektedir" diye konuştu. Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin ise, verilen cezaların aynı zamanda birlik, beraberliğe ve kardeşliğe darbe olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber